KIŠA, PLJUSKOVI, GRMLJAVINA:Prognostičari upozoravaju da nam stiže nagla promjena vremena

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 24 srpnja, 2017 11:01

KIŠA, PLJUSKOVI, GRMLJAVINA:Prognostičari upozoravaju da nam stiže nagla promjena vremena

Toplinski val, u vrlo sušnim uvjetima, prošli tjedan aktivirao je brojne požare na našim područjima, zbog čega su mnogi zazivali kišu. Hoće li kiša napokon i pasti, zna naša meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Pred nama je nagla promjena vremena, kiša, pljuskovi, grmljavina… Nestabilnost atmosfere rezultat je približavanja frontalnog poremećaja sa sjeverozapada Europe, koji bi mogao pridonijeti razvoju jakih grmljavinsko-oborinskih sustava, i to već idućih sati, zbog čega je državna meteorološka služba izdala viši stupanj upozorenja, javlja N1.

Tako će u roku nekoliko sati kiša i pljuskovi padati na sjevernom Jadranu, već oko podneva vrlo vjerojatno i na sjeverozapadu unutrašnjosti Hrvatske, gdje je izgledna i pojava grmljavine. Munje će još izglednije parati nebo kasnije tijekom dana u kopnenim predjelima Hrvatske, a duž obale Jadrana harat će nevere.

Oluje, tijekom kojih može jako kišiti i pljuštati, grmjeti, još izglednije su u noći na utorak, osobito u unutrašnjosti Hrvatske.

Veći dio današnjeg dana puhat će uglavnom južnjak i jugozapadnjak, na moru još i jugo, slabim do umjerenim intenzitetom,

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 °C.

U noći će biti svježije, i temperature će biti većinom od 14 do 17, a duž obale malo više, oko 20.

U nastavku tjedna osjetno će zahladnjeti, osobito na kopnu, danju, i za do desetak stupnjeva.

Na radost ljubitelja ljeta, promjena će biti kratkog vijeka, i već u drugom dijelu tjedna sunce će nas ponovno doslovno pržiti.

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 24 srpnja, 2017 11:01