Malo kiše pa malo sunca i tako će biti cijeli ovaj tjedan

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 4 rujna, 2018 10:29

Malo kiše pa malo sunca i tako će biti cijeli ovaj tjedan

Kišno i tmurno jutro osvanulo je jutros, a nešto prije 8 sati temperatura zraka iznosila je 19 stupnjeva Celzijevih. Prognoze kažu da će kiša do podneva prestati, a do kraja dana bit će i nešto sunčanih razdoblja.

Visinska ciklona donijela je opet promjenljivo i nestabilno vrijeme koje će se nastaviti do sredine tjedna pa povremene lokalne nestabilnosti treba i dalje očekivati. Uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda, promjenljiva naoblaka lokalno će donositi pljuskove i neverine, javlja Šibenik meteo.

Puhat će slabi vjetrovi zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, a temperature zraka će biti u postupnom porastu i kretati se od jutarnjih 18 do dnevnih 26°C.

Od četvrtka do nedjelje naši krajevi će se naći u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka pa uz pretežno sunčano vrijeme i dalje su moguće povremene nestabilnosti osobito tijekom subote. Puhati će slabi jugozapadni i zapadni vjetrovi uz temperature zraka koje će se kretati od 18 do 27°C.

Jačanjem grebena Azorske anticiklone koje bi trebalo prema sadašnjim prognostičkim materijalima nastupiti krajem vikenda i početkom novog tjedna i vremenske prilike bi se trebale stabilizirati.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 4 rujna, 2018 10:29