Ministarstvo turizma nudi 25 milijuna kuna za poduzetničke projekte

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 25 veljače, 2015 18:55

Ministarstvo turizma nudi 25 milijuna kuna za poduzetničke projekte

Ministarstvo turizma objavilo je poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava malom i srednjem poduzetništvu na temelju programa ‘ Konkurentnost turističkog gospodarstva’, a riječ je o ukupno 25 milijuna kuna kojima će Ministarstvo financirati projekte.

Program ‘Konkurentnost tržišnog gospodarstva’ sastoji se od potpore ulaganjima u proširenje ponude, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, inovativne i nove destinacijske turističke proizvode, korištenje novih IT i komunikacijskih tehnologija i sličnih projekata namijenjenih očuvanju radnih mjesta, novom zapošljavanju, te rastu i razvoju turizma.

Ministarstvo turizma sufinancirat će projekte razvoja malog i srednjeg  poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, obiteljskog smještaja, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma. Pravo na prijavu projekata imaju subjekti malog gospodarstva, odnosno trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge, zatim seljačka domaćinstva odnosno OPG-ovi, te fizičke osobe odnosno privatni iznajmljivači.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od tri uvjeta. Prva je povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, te korištenje novih tehnologija i poboljšanje socijalne uključenosti. Razvoj posebnih oblika turizma druga je mjera, dok su internacionalizacija i međunarodna prepoznatljivost  treći uvjet za dodjelu bespovratnih sredstava.

Prijave traju do 30. ožujka, a informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se na web stranicama Ministarstva turizma (LINK).

Izvor:Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 25 veljače, 2015 18:55