Na prvenstvu Hrvatske u full contactu naše cure ponovo osvojile zlatne medalje

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 3 lipnja, 2018 11:26

Na prvenstvu Hrvatske u full contactu naše cure ponovo osvojile zlatne medalje

Snježana Prgomet, Karmela Makelja i Nives Radić ove su sezone osvojila sva državna prvenstva u ringovnim disciplinama (K-1, low kick i full contact).

U subotu, 02.06. održano je posljednje ovosezonsko prvenstvo Hrvatske, i to  u full contactu. Sve tri natjecateljice Dalmatina osvojile su zlatne medalje i postale prvakinje države. Prvenstvo je bilo u Slunju, a nastupilo je 209 natjecatelja iz 51 kluba – javljaju iz kickboxing kluba Dalmatino

 

Snježana Prgomet, u kategoriji do 48 kg, u neizvjesnom finalnom meču svladala je Graciu Marić iz Kutine. Snježana je u prvoj rundi gubila meč, da bi nadalje ubacila u višu brzinu i napravila bodovnu razliku kojom je pobijedila i postala trostruka prvakinja države.

 

Karmela Makelja je, u kategoriji do 56 kg, protiv Ane Baričević iz splitskog Pitbulla pobijedila nokautom u drugoj rundi. Protivnica je bila vrlo srčana u borbi, dala je sve od sebe i zaslužuje pohvale kad se suprotstavila Karmeli koja je višestruka prvakinjua Hrvatske i brončana sa svjetskog prvenstva.

 

Nives Radić u kategoriji do 70 kg, imala je najlakši posao. Njoj je na samom početku finalni meč predala Lidija Tošić iz splitskog Pitbulla te tako osvaja naslov prvakinje.

 

Na natjecanju je nastupio i mladi Ante Kapović u konkurenciji starijih kadeta preko 69 kg. Ante je imao tri iscrpljujuća meča sa ogromnom izmjenom udaraca. U četvrtfinalu je porazio Matiju Pušeljića iz Malog Lošinja, u polufinalu Peračića iz Rovinja da bi u finalu uslijed vidne iscrpljenosti bodovno bio nadjačan od Uglešića iz Kaštela. Ante je pokazao izrazitu srčanost. Osvojio je srebrnu medalju.

U kutu je natjecatelja je bio trener Damir Lambaša, a voditelj tima je bio predsjednik kluba, Darko Mikulandra.

 

Na kraju sezone borkinje Dalmatina imaju TRI PUTA TRI, dakle devet  titula prvakinja Hrvatske, a time i toliko mjesta u reprezentaciji. Dakle , polovina reprezentacije Hrvatske je iz Dalmatina, odnosno iz Šibenika.

Slijedi kratki odmor, a onda početak priprema za europsko prvenstvo koje se održava na jesen u Slovačkoj.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 3 lipnja, 2018 11:26