Najavljuju veliku feštu i poručuju primoštenskoj dici: ‘Igrajte na balun, ali nipošto ne zanemarujte školu!’

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 2 travnja, 2017 14:29

Najavljuju veliku feštu i poručuju primoštenskoj dici: ‘Igrajte na balun, ali nipošto ne zanemarujte školu!’

Primoštenci su ove godine malonogometni prvaci Šibensko-kninske županije, a iako se zadnje kolo igra večeras u sportskoj dvorani na Baldekinu, slavlje je u Primoštenu već započelo kada su prošlog tjedna nakon utakmice protiv Banzoga (1:1) osigurali naslov.

 

Kako je ovo prvi put da je Malonogometni klub Primošten osvojio županijsko prvenstvo, ali i kup, cijelo misto slavi i proživljava pobjedu svojih sumještana koji su za večeras najavili veliku feštu u Primoštenu uz nastup poznatih šibenskih zabavljača ‘Show Legends’.

Prije slavlja, valja danas popodne odigrati zadnju utakmicu protiv Crnice 2 gdje će svoje malonogometaše doći bodriti veliki broj Primoštenaca za koje je organiziran i prijevoz. Najavljen je dolazak 40 djece, polaznika njihove škole nogometa, pratit će ih i dio primoštenskog puhačkog orkestra te drugi vjerni navijači, najavljuje prvi strijelac kluba Nikola Jurin dok nam pripravlja veliki makijato u svom kafiću u primoštenskoj uvali Mala Raduča.

MNK Primošten

– Jutros posao, a popodne na balun. Tako smo svi prošli cijelo prvenstvo ove godine i jedva čekamo proslaviti danas našu pobjedu. Tajna uspjeha je što smo super ekipa i bez ovakve klape ne bi bio gušt igrati nogomet. Iz kola u kolo smo se sve više zabavljali i međusobno povezali što smo na kraju okrunili sa dva trofeja. Naime, osvojili smo i županijski kup i prvenstvo – priča nam zadovoljni Jurin.

Predsjednik kluba Antonijo Gracin kaže da Primošten tjednima živi za mali nogomet i da su ih svi iz utakmice u utakmicu pitali, zanimali se i navijali da ekipa na kraju dođe do trofeja.

MNK Primošten

– Preokret se dogodio kada smo sredinom studenog prošle godine otputovali u Češku, na poziv našeg prijateljskog kluba MNK Hradec Kralove. Tamo smo se još bolje međusobno upoznali i homogenizirali kao momčad. Nakon toga smo krenuli još žešće i shvatili da će ovo biti naša godina – kaže Gracin s kojim smo razgovarali telefonski dok je u nedjelju ujutro vodio utakmicu mlađih i starijih primoštenskih ‘tića’, mališana u dvorani na Meterizama.

Predsjednik kluba kaže da je osvajanje trofeja posebno važno zbog te djece koja uživaju u pobjedi seniora i ponosni su na svoje velike malonogometaše. Osvajanje trofeja vjetar je u leđa i ostalim sportskim kolektivima u Primoštenu gdje je dosta popularan biciklizam te boćarstvo.

Malonogometaš primoštenskog kluba Ante Medo, magistar je strojarstva, a u momčadi je već dvije i pol godine.

-Mogao bih naš uspjeh nazvati standardnom sportskom pričom u kojoj sve počinje od ekipe jer kad imaš dobru škvadru, uspjeh dođe sam po sebi. Kada imate ovako dobru ekipu kao mi, u kojoj se svi slažu i svi se međusobno jako dobro poznaju, rezultat ne može izostati. A mi smo zaista svi tu jedan za drugoga – kaže Medo.

Kao magistar strojarstva, naglasio je da mu je balun oduvijek bio hobi, ali prioritet u životu bilo mu je školovanje.

–  Mislim da je to najvažnija poruka mlađim generacijama, našim mališanima koji se bave sportom. Igrajte nogomet, rekreirajte se na svaki mogući način, ali nipošto nemojte zanemariti školovanje! Obrazovanje je ključno, a recept za životni uspjeh je ukomponirati sportske i školske aktivnosti, baš na način kako smo to napravili mi, ‘stari prdonje’ iz MNK Primošten kojima je balun ispušni ventil, a ova naša pobjeda tek šlag na kraju – kazao nam je Ante Medo.

U primoštenskom malonogometnom klubu kažu da im je veliki vjetar u leđa tijekom cijele sezone bila potpora Općine Primošten.

-Dobit će sve što požele i Općina će uvijek stati iza svih naših sportskih kolektiva, udruga ili kulturnjaka. Mi ih podupiremo, a ostalo je na njima, na njihovoj kreativnosti, upornosti i poduzetnosti. Isplati se predano raditi, a kada to rezultira uspjehom kao kod naših sportaša – svi onda uživamo u njihovoj pobjedi. Istinski danas uživamo jer Primošten je najbolji – poručuje načelnik Općine Primošten Stipe Petrina kojeg smo prekinuli u jednom kafiću dok je s ekipom igrao briškulu i trešetu.

Igralište Mnk Primošten

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 2 travnja, 2017 14:29