Noć Muzeja

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 siječnja, 2017 09:00

Noć Muzeja

NOĆ MUZEJA 2017., petak 27. siječnja.
Donosimo vam program kojeg organizira Muzej grada Šibenika.

17:30 – 18:00 h
Obilazak franjevačkog samostana sv. Križa
Noćni obilazak otoka Krapnja, razgledanje franjevačkog samostana Sv. Križa iz 16. stoljeća i njegove vrijedne zbirke crkvene umjetnosti i pomorske arheologije.

18:00 – 18:30 h
Koncert komornog ansambla ECHO / KONCERT
Koncert u crkvi sv. Križa na otoku Krapnju. Izvodit će se skladbe hrvatskih renesansnih i baroknih skladatelja Ivana Lukačića i Vinka Jelića.

18:30 – 19:15 h
Predavanje “Krapanjsko spužvarstvo” / PREDAVANJE
Dr.sc. Jadran Kale održat će predavanje o dugoj tradiciji krapanjskog spužvarstva u hotelu Spongiola na otoku Krapnju.

18:00 – 19:00 h
Varoški glazbeni vremeplov / ZABAVNI PROGRAM
Đir po ulicama šibenskog Varoša iz kojeg su potekli brojni šibenski pjevači (Arsen Dedić, Mišo Kovač, Vice vukov, Ivo Patiera, Duško Jaramaz,…). Prigodni program uz klapu vodit će kustosica Muzeja Marija Krnčević Rak i Duško Jaramaz.

18:00 – 01:00 h
Izložba “Šibenik kroz stoljeća” / IZLOŽBA
U dvorani za povremene izložbe postavljena je izložba “Šibenik kroz stoljeća”. Otvorena je povodom 950 godina od prvog spomena grada Šibenika i prezentira povijest Krešimirova grada s naglaskom na kulturnu baštinu i značajne osobe iz njegove bogate povijesti. Stručan, edukativan i zanimljiv povijesni pregled našeg grada i okolice na jasan i suvremen način predstavljen je kroz 17 panela i nekoliko odabranih originalnih predmeta.

18:00 – 18:30 h
Stalni postav Muzeja / IZLOŽBA
Obilazak stalnog postava uz stručno vodstvo u 18:00 i 18:30.

19:00 – 19:30 h
Predstavljanje bojanke “Oboji me” / PREDSTAVLJANJE
U Atriju muzeja predstavit će se bojanka za djecu “Oboji me” koja sadrži 12 predložaka za bojanje prema motivima izabranih umjetnina iz stalnog postava Muzeja. Neolitičke posude, antička božanstva, ranosrednjovjekovni nakit i Faust Vrančić samo su neki od motiva iz bogate prošlosti Šibenika od prapovijesti do danas koje će djeca imati prilike obojiti ili kolažirati.

20:00 – 20:30 h
Predavanje “Melografski rad Ante Barbače” / PREDAVANJE
Predavanje kustosice Marije Krnčević Rak o Anti Barbači kojeg možemo slobodno nazvati šibenskim etnomuzikologom. Kroz svoje višegosišnje marljivo djelovanje od zaborava je spasio brojne šibenske pjesme te ih svojim obradama približio javnosti. Predavanje će se održati u Atriju Muzeja.

20:45 – 21:00 h
Projekcija dokumentarnog filma o krapanjskom spužvarstvu / PROJEKCIJA
Projekcija kratkog dokumentarnog filma o krapanjskom spužvarstvu iz 50-ih godina pošlog stoljeća. Projekcija će se održati u Atriju Muzeja.

21:00 – 21:45 h
Modna revija “Archaeologia viva” / MODNA REVIJA
Modna revija dizajnerice Karmen Herceg “Archaeologia viva” – kolekcija je inspirirana motivima iz bogate arheološke baštine šibenskog područja od prapovijesti do srednjeg vijeka. Podijeljena je u četiri dijela koji prate osnovne arheološko-povijesne periode, a svaki je drugačije kromatski obilježen. Kolekciju će nositi manekenke modne agencije Leona. Revija će se održati u Atiju Muzeja.

21:45 – 22:15 h
Nino Nimac i Trio Bagatin / GLAZBENI PROGRAM
U Atriju Muzeja Nino Nimac i Trio Bagatin izvodit će obrade pjesama Arsena Dedića.

19:00 – 21:00 h
Gastro “Okusi Krapanj” / OSTALO
Ekipa TV emisije “Gurmanske ćakule” ispred Muzeja, na Trgu Republike Hrvatske priredit će se gastro-druženje “Okusi Krapnja”. Pripremat će se tzv. Krapanjski pjat, odnosno hobotnica na krapanjski. Sva događanja u Muzeju bit će popraćena glazbom uživo Trio Bagatina, degustacijom fritula, kroštula i kuhanog vina.

18:00 – 01:00 h
Prodaja muzejskih izdanja / OSTALO
U suvenirnici Muzeja grada Šibenika biti će prodaja muzejskih izdanja po promotivnim cijenama.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 siječnja, 2017 09:00