Nove medalje za ‘Dalmatino’: Radić državna prvakinja i u full contactu, Makelja viceprvakinja

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 1 lipnja, 2015 10:49

Nove medalje za ‘Dalmatino’: Radić državna prvakinja i u full contactu, Makelja viceprvakinja

U nedjelju, 31. svibnja održano je prvenstvo Hrvatske u full contactu za juniore i seniore u splitskoj Spaladium areni. Nastupilo je 125 natjecatelja iz 33 kluba iz cijele Hrvatske. Iz šibenskog ‘Dalmatina’ nastupila je Nives Radić u konkurenciji seniorki i Karmela Makelja kod juniorki, a ponovno su zabilježile odlične rezultate.

Nakon što je prije mjesec i pol dana osvojila titule državne prvakinje u low kicku,  Nives Radić isti je uspjeh ponovila i u full contactu. Nives se prijavila u svojoj kategoriji do 70 kg, u koju nitko nije htio s njom, pa se u zadnji trenutak prebacila u apsolutnu konkurenciju (+70 kg), u kojoj su bile dvije Splićanke iz domaćeg kluba Mornar. Svejedno, Nives je titulu uzela bez i malo truda, nakon što su obje protivnice predale mečeve i prepustile titulu prvakinje Hrvatske, Nives Radić.

Karmela Makelja je nastupila u konkurenciji juniorki do 60 kg. U polufinalnoj borbi, porazila je prekidom i tehničkim nokautom Anamariju Čvrk iz Kutine. U finalu ju je čekala Diane Frank iz kluba Zmaj iz Bedekovčine. Prve dvije runde protekle su u izjednačenoj borbi i neriješenom rezultatu, dok je posljednju rundu protivnica iskoristila nekoliko Karmelinih grešaka i privela borbu kraju u svoju korist, a Karmela se morala zadovoljiti srebrnom medaljom.

Natjecateljice je na natjecanju vodio trener Damir Lambaša.

Izvor/Foto:Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 1 lipnja, 2015 10:49