Novi predsjednik Zajednice puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije je Vodičanin Ante Cukrov, a nova je tajnica Primoštenka Ivana Šarić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 veljače, 2021 15:00

Novi predsjednik Zajednice puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije je Vodičanin Ante Cukrov, a nova je tajnica Primoštenka Ivana Šarić

Na nedavno održanoj sjednici Zajednice puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije koja djeluje od Paga pa do Trogira umjesto dosadašnjeg predsjednika Denisa Jelušića izabran je Vodičanin Ante Cukrov, inače dopredsjednik Vodičke glazbe i jedan od inicijatora Big Banda Vodice, a za tajnicu Ivana Šarić, dugogodišnju članicu P.O. Primošten.

ZPOSSD uključuje orkestre iz Paga, Zadra, Biograda, Stankovaca, Pirovca, Tisnog, Vodica, Skradina, Zatona, Drniša, Šibenika, Vrpolja, Primoštena te Trogira. Maestro Denis Jelušić, koji je potekao iz redova pirovačke glazbe zahvalio im se na iskazanom povjerenju u sve vrijeme predsjedavanja tijekom punih 16 godina.

“Bila mi je izuzetna čast voditi jednu tako dobru ekipu koja je uvijek davala sve od sebe kako bismo svi bili zadovoljni s našim radom. Posebnu zahvalu bih dao i svom prijatelju gospodinu Borisu Štrkalju, jednom od dva tajnika naše Zajednice u ove 43 godine postojanja, što je u svakom momentu bio na raspolaganju za sve akcije i pitanja.

No vrijeme prolazi. Kako  sam i rekao na našoj Skupštini, vrijeme je da se malo osvježimo i damo i drugima priliku za ovu časnu dužnost. Još jednom, hvala svima na ovim lijepim vremenima koje smo proveli, a novom Predsjedniku i kolegi Anti Cukrovu iz Vodica i našoj novoj Tajnici Ivani Šarić iz Primoštena želim puno uspjeha na novim dužnostima jer sam siguran da je to tandem koji će nas dobro voditi”, naveo je Denis Jelušić.

Čestitao je na izboru i novim članovima Upravnog odbora kao i Likvidatoru. Novi predsjednik, Ante Cukrov, zahvalio se na iskazanom velikom povjerenju.

“Velika je čast i još veća obveza biti predsjednikom Zajednice te se nadam da ću ispuniti vaša i naša očekivanja s kolegicom Ivanom kao tajnicom. Obzirom da živimo u ludim vremenima, prije svega se nadam što skorijem povratku u normalu te probama i nastupima svih naših orkestara. Želja mi je u narednom periodu ojačati veze i suradnju između orkestara na dnevnoj bazi”, poručio je Ante Cukrov.

Dosadašnjem dugogodišnjem vodstvu, Denisu i Borisu, poručuje veliko hvala na svemu što su do sada napravili za Zajednicu u nadi da će Ivana i on nastaviti, barem jednako kvalitetno, obnašati dužnosti na koje su izabrani.

“Zahvaljujem svim kolegama iz Zajednice, a ponajviše hvala našem dugogodišnjem tajniku Borisu na potpori i podršci ovih dana u sređivanju arhive i papirologije. Velik je dio posla napravio i nadam se da ću nastaviti obnašati dužnost na isti način kako je to naš Bore radio, s osmjehom na licu i rukama širom otvorenim svima”, kazala je nova tajnica Ivana Šarić.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 veljače, 2021 15:00