Novi tjedan donosi nestabilno vrijeme

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 travnja, 2015 14:31

Novi tjedan donosi nestabilno vrijeme

Tjedan iza nas obilježilo je dosta sunca i natprosječne toplije, a tu privilegiju nećemo imati u novome tjednu. Izmjene sunčanih i kišnih razdoblja bit će relativno česte

Promjenjivo proljetno vrijeme obilježit će prijelaz iz travnja u svibanj. Najviše kiše će pasti u noći na utorak, kada ponegdje može i zagrmjeti, a nova kiša očekuje nas u noći na petak. Sam Praznik rada bit će promjenjiv, mada trenutne prognostičke karte ipak daju mogućnost i da solidan dio dana bude suh. U dane vikenda vrijeme će se postupno popravljati.

U ponedjeljak će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Mjestimične kiše bit će prvo na sjevernom Jadranu, a u drugom dijelu dana proširit će se i na veći dio Dalmacije. U južnoj Dalmaciji ponegdje će se zadržati suho cijeloga dana. Kasno navečer su na moru sjevernog i srednjeg Jadrana mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi. Puhat će umjereno do jako jugo koje će na moru imati česte olujne udare u drugom dijelu dana. Minimalne temperature zraka od 8 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 22°C.

Umjereno do znatno oblačno bit će tijekom utorka, povremeno uz kraća sunčana razdoblja. Povremeno će biti kiše, lokalno i pljuskova s grmljavinom, više u prvom dijelu dana. Navečer u većini predjela postupan prestanak oborina. Još u početku puhat će jugo i jugozapadnjak, danju će slabiti i prestati, a prvo će na sjevernom Jadranu zapuhati bura koja će se navečer širiti i na veći dio Dalmacije. Bura će navečer podno Velebita biti olujna. Minimalne temperature zraka od 8 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 14 do 19°C.

U srijedu u Dalmaciji pretežno, na sjevernom Jadranu djelomično sunčano. U većini predjela suho, samo je kasno navečer u Istri ponegdje moguća slaba kiša. Ujutro umjerena, ponegdje i jaka bura, slabit će danju i okretati na slab, na moru i umjeren vjetar zapadnih smjerova, ili na sjeverozapadnjak. Minimalne temperature zraka od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 14 do 19°C.

Četvrtak ponovno donosi promjenjivije vrijeme. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a povremeno će biti i kiše. Navečer su lokalno mogući i jači grmljavinski pljuskovi. Noću većinom tiho, danju slabo do umjereno jugo i lebić, kasno navečer na zapadnoj obali Istre bura i tramontana. Jutro će biti malo toplije, a najviše dnevne temperature zraka malo niže u odnosu na srijedu.

U petak promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Još u početku jugo, okretat će na vjetar sa zapada i sjeverozapada. Minimalne temperature zraka od 8 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 15°C. Najviše dnevne temperature većinom od 15 do 20°C.

U subotu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Više suha vremena na sjevernom Jadranu, a malo kiše i pljuskova još može biti mjestimice u Dalmaciji, osobito južnoj. Puhat će slab vjetar zapadnih smjerova. Jutro malo svježije, najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i većinom suho bit će unedjelju. Ujutro tiho ili slaba bura, danju će okretati na slabo jugo. Danju će biti još malo toplije u odnosu na subotu.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 travnja, 2015 14:31