Obilježen Dan kruha u OŠ Primošten! Učenici obišli bolesne i starije stanovnike Primoštena

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 17 listopada, 2018 18:12

Obilježen Dan kruha u OŠ Primošten! Učenici obišli bolesne i starije stanovnike Primoštena

Dana 12.10 2018. u OŠ Primošten smo svečano obilježili “Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Nakon prigodnog programa i blagoslova hrane, 20 učenika 8. i 6. razreda zajedno sa profesoricom Danicom Ercegović i Enom Jurin krenulo je u obilazak starijih i bolesnih stanovnika Primoštena.

Jako mi je drago što se učenici tako rado odazivaju, i to već 15 godina. Učenica Ivana je bila još u vrtiću kada je počela ići u posjet, stariji brat ju je vodio, i nastavila je sve do 8. razreda.

Htjela bih zahvaliti svim učenicima što tako nesebično daruju svoje vrijeme, svoju ljubav, osmjeh, kao i svim roditeljima koji svake godine pripremaju slasne kolače i kruh, koje mi darujemo pri našim obilascima.

Išli smo od kuće do kuće, posjetili smo 15 osoba, svi smo bili presretni.  Bilo je smijeha i suza, svi su nas lijepo primili, neki su nas iščekivali. Djeca su otišla kući presretna što su donijela toliku radost onima koje su posjetili.

Evo komentara nekolicine učenika:

Bilo mi je jako zabavno i bila sam sretna što sam mogla pomoći starim i nemoćnim osobama. Sa nama su bile profesorice iz engleskog. Dok smo ih obilazili  bilo je smijeha, zabave i umora. Mnogi su ljudi plakali od sreće kad smo im došli. Srce mi je bilo puno radosti kad sam vidjela osmjehe na njihovim licima.

Meni je bilo super ići po kućama i nositi kolače i kruh starim ljudima.
Kad bi im dali kruh bili su jako sretni. Bilo je i smijeha i suza.Bilo je to odlično iskustvo.
Bilo mi je lipo posjećivati starije osobe.Bila sam sretna jednako kao i oni.Lijepo mi je vidjeti nasmijane starce.
Dani kruha

U petak smo obilježili Dane kruha u našoj školi. Frigali smo u školskoj kuhinji naše Primoštenske fritule i odlično se zabavili. Nakon prigodnog programa smo išli obići stare i nemoćne stanovnike Primoštena. Bilo je radosti, suza, ali ponajviše smijeha, vladala je odlična atmosfera. Svi smo se ugodno zabavili i družili. Kasnije smo se osjećali odlično jer smo pomogli onima kojima je najviše trebalo – javlja nam prof. Ercegović iz OŠ Primošten
PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 17 listopada, 2018 18:12