Od početka studenog besplatni školski obroci !

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 16 siječnja, 2018 12:59

Od početka studenog besplatni školski obroci !

Posredstvom Fonda europske pomoći za najpotrebitije, u sklopu natječaja „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017./2018.)“,  Šibensko–kninska županija osigurala je besplatne školske obroke za 828 učenika osnovnih škola. Među njima je i naša škola.

Šibensko – kninska županija, osnivač školskih ustanova, nositelj je projekta „Obrok taj svima daj“ , a partneri na projektu su 12 osnovnih škola koje su iskazale potrebu za osiguravanjem prehrane za svoje učenike: OŠ A. M. Petropoljskog Drniš, OŠ Čista Velika, OŠ Domovinske zahvalnosti Knin, OŠ dr. Franje Tuđmana Knin, OŠ Jakova Gotovca Unešić, OŠ Kistanje, OŠ Murterski škoji, OŠ Pirovac, OŠ Primošten, OŠ Rogoznica, OŠ Skradin i OŠ Vjekoslava Kaleba Tisno.

 

Nakon prolaska administrativne, projekt „Obrok taj svima daj“ prošao je i fazu procjene kvalitete u kojoj je dobio maksimalan broj bodova.

 

„Našoj županiji su odobrena bespovratna sredstva u iznosu  od 656.275,28 kuna te su tako osigurani besplatni obroci za 828 učenika čiji su roditelji slabijeg imovinskog statusa. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava bit će potpisan uskoro u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.“, kazao je župan Goran Pauk.

 

Trajanje projekta je od početka studenog 2017. godine pa do kraja nastave u šk. god. 2017./18., odnosno do 15. lipnja 2018. godine.  

 

U prethodnoj školskoj godini 2016./2017. projekt podjele besplatnih obroka u školama kojima je osnivač Šibensko – kninska županija financiran je iz Zaklade „Hrvatska za djecu“.

 

v.d. pročelnice

Senka Bilać, dipl. oec.

 

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 16 siječnja, 2018 12:59