Od ponedjeljka se svi osnovci u Šibensko-kninskoj županiji vraćaju u školske klupe

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 29 siječnja, 2021 09:27

Od ponedjeljka se svi osnovci u Šibensko-kninskoj županiji vraćaju u školske klupe

Stožer Šibensko-kninske županije objavio je kako se ravnateljima osnovnih škola preporuča organiziranje nastave u školi za sve učenike, dok će od srednjoškolaca za sada u razrede dolaziti samo učenici završnih razreda – piše Šibenski.hr

– Stožer je zatražio mišljenje nadležne Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije s posebnim naglaskom na uvid u epidemiološku sliku Šibensko-kninske županije i na potrebu za smanjenjem rizika unošenja i širenja bolesti COVID-19 u rad osnovnih i srednjih škola i u vezi s održavanjem nastave u svim školama.

Iz pribavljenog mišljenja Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo proizlazi da je situacija značajno bolja nego prije mjesec dana, kada smo tjedno imali 500 do 1.000 novooboljelih. Međutim, moramo i dalje biti oprezni jer već tri tjedna imamo stagnaciju tjednog broja novooboljelih (oko 180). Isto tako u Šibensko-kninskoj županiji udio pozitivnih u odnosu na testirane (trenutno >20%) je stalno viši nego prosjek u Republici Hrvatskoj (trenutno <10%).

Slijedom navedenoga, Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije preporuča u razdoblju od 1.-12. veljače 2021. osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih obrazovnih ustanova na području Šibensko-kninske županije godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu ”A” (nastava u školi) za sve razrede bez izuzetaka.

Ravnateljima srednjoškolskih obrazovnih ustanova preporuča se u razdoblju od 01.-12. veljače 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu „C“ (nastava na daljinu) za sve razrede srednjih škola, izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) koja bi se provodila prema Modelu „A“ (nastava u školi) – stoji u priopćenju Županijskog stožera.

 

Izvor:Šibenski.hr

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 29 siječnja, 2021 09:27