Općina Primošten od utorka neće tražiti obavezne covid potvrde, a sa strankama će nastaviti raditi uz prethodnu najavu

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 15 studenoga, 2021 15:09

Općina Primošten od utorka neće tražiti obavezne covid potvrde, a sa strankama će nastaviti raditi uz prethodnu najavu

Dana 12. studenoga 2021. godine Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, a koja Odluka stupa na snagu 16. studenoga 2021. godine (utorak).

Predmetnom Odlukom se za vrijeme trajanja proglašene epidemije uvodi posebna sigurnosna mjera obveznog testiranja na virus SARS- CoV-2 dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova čiji je osnivač Republika Hrvatska ili jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, koje testiranje zaposlenika bi se sukladno Odluci trebalo provoditi prilikom dolaska na posao, najmanje dva puta u sedam dana (testiranje nije obvezno za osobe koje ispunjavaju uvjet cijepljenja ili preboljenja bolesti COVID-19, osim u slučaju znakova respiratorne infekcije, drugih simptoma ili znakova zarazne bolesti COVID-19). Obvezu testiranja na SARS-CoV-2 moguće je izbjeći posjedovanjem EU digitalne COVID potvrde koja je preduvjet za obavljanje poslova u službi, a istu moraju posjedovati i sve stranke koje dolaze u uredske prostorije.

Općina Primošten ovim putem obavještava javnost i sve korisnike njezinih usluga, kao i korisnike usluga trgovačkih društava – komunalnih poduzeća u vlasništvu Općine Primošten i ustanova – da do dana pisanja ovog priopćenja nije zaprimila nikakvu detaljnu uputu od strane Ministarstva uprave i pravosuđa, kojom uputom bi bile razjašnjene sve nastale nedoumice i kojom bi se potanko opisao način djelovanja u ovakvim situacijama.

Također, u nastavku rada Općina Primošten, dužnosnici i zaposleni službenici i dalje će se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera (koje se tiču strogog držanja distance, korištenje maski za lice, dezinfekcije ruku, redovito čišćenje i dezinfekcija uredskih prostorija, kao i preporuka o okupljanjima i grupiranjima) odnosno preporuka i mjera koje su na snazi.

O načinu provođenja Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova Općina Primošten će odlučiti i propisati načine postupanja odmah po primitku detaljne upute Ministarstva, za koju smatra da je trebala već stići, obzirom na kratkoću roka za uvođenje novih mjera.

Imajući u vidu ostavljeno vrijeme za pripremu mjere koja zahtjeva dodatne kako ljudske tako i financijske kapacitete koji u ovom trenutku još nisu osigurani, te kako nije zaprimljen nikakav protokol ili uputa o načinu postupanja, Općina Primošten nastavlja raditi sa strankama na način da je potrebna prethodna najava putem službenih brojeva telefona ili putem centralnog e-maila, a sve u cilju nastojanja da se spriječi nepotreban kontakt i time eventualna ugroza službenika i stranaka – javljaju iz Općine Primošten.

Tel: 022/571-900; Fax: 022/571-902;
www.primosten.hr e-mail: [email protected]

Općina Primošten

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 15 studenoga, 2021 15:09