Oprez! Ne nasjedajte na sumnjive e-mail poruke!

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 17 ožujka, 2015 19:12

Oprez! Ne nasjedajte na sumnjive e-mail poruke!

Ako primite elektroničku poruku sumnjivog sadržaja poslanu u ime neke od banaka, molimo Vas ne slijedite linkove unutar takvih poruka, ne otvarajte privitke ako ih poruka sadrži- navodi HUB.

Hrvatska udruga banaka (HUB) upozorila je na povećan broj lažnih e-mail poruka.

Hrvatska udruga banaka (HUB) obavještava građane, korisnike bankarskih usluga, da je zamijećen povećan broj lažnih email poruka koje izgledaju kao da su poslane u ime neke od hrvatskih banaka kao i povećan broj lažnih (phishing) stranica usluga internetskoga bankarstva hrvatskih banaka. Ako primite elektroničku poruku sumnjivog sadržaja poslanu u ime neke od banaka, molimo Vas ne slijedite linkove unutar takvih poruka, ne otvarajte privitke ako ih poruka sadrži i prijavite slučaj svojoj poslovnoj banci putem uobičajenih komunikacijskih kanala (telefonski, e-mail i sl.)- navode u priopćenju.

Također su podsjetili da je ”u suradnji s bankama HUB pokrenuo i internetsku stranicu posvećenu sigurnosti na internetu http://www.sigurnostnainternetu.hr/ ”. Na njoj se, prema njihovom objašnjenju, mogu pronaći dodatne sigurnosne preporuke.

Izvor:Večernji.hr

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 17 ožujka, 2015 19:12