OŠ Primošten osvojila 3. mjesto na natječaju “Najljepši školski vrtovi RH” u kategoriji Najbolji tradicijski uzgoj

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 25 studenoga, 2018 09:28

OŠ Primošten osvojila 3. mjesto na natječaju “Najljepši školski vrtovi RH” u kategoriji Najbolji tradicijski uzgoj

23. studenog 2018. godine  učenici i djelatnici naše škole sudjelovali su na završnoj svečanosti u sklopu  projekta „Najljepši školski vrtovi“ Hrvatske radio televizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tom su prigodom nagrađeni najuspješniji mladi vrtlari, njihovi učitelji i djelatnici iz škola, vrtića i domova diljem Hrvatske.

Osnovna škola Primošten dobila je priznanje za 3. mjesto u kategoriji Najbolji tradicijski uzgoj koju dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede.

Projekt “Najljepši školski vrtovi” nastao je prema prijedlogu Obrazovnog programa Hrvatskoga radija – emisije “Slušaj kako zemlja diše” urednice Lidije Komes, u proljeće školske godine 1994./95.

U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Oš primošten

Natječaj je uz misao vodilju “Slušaj kako zemlja diše, slušaj kako raste trava, slušaj kako pod stopama našim skrivena snaga u sjemenci spava“, bio otvoren u sedam kategorija: za najljepši školski vrt u RH za koji se dodjeljuje zlatna povelja, zatim za najljepši vrtić u RH, za najljepšu učionicu na otvorenom, za tradicijski uzgoj, za najljepšu područnu školu u RH, a dodijeljena je i nagrada za kontinuitet te zelena povelja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Prije same svečanosti dodjele nagrada održan je sajam na kojem su učenici i djelatnici škola, vrtića i domova prezentirali proizvode iz svojih vrtova. Učenici naše škole Maja Pancirov, Katarina Klisović, Marijeta Huljev i Šime Bolanča zajedno sa učiteljicom hrv. jezika i voditeljicom učeničke zadruge Amalijom Pancirov, prof. spremno su dočekali kamere te prezentirali maslinovo ulje, crno vino Babić i ostale proizvode iz školskog vrta.

 

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 25 studenoga, 2018 09:28