Evo kiše !!

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 5 rujna, 2016 09:05

Evo kiše !!

Umjereno do pretežno oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom, te grmljavinskim pljuskovima koji osobito na Jadranu mogu biti izraženiji. Poslijepodne na zapadu smirivanje i djelomično razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Zapuhat će umjeren, mjestimice na udare i jak sjeverac. Na Jadranu u početku umjereno jugo,popodne u okretanju na jaku buru s olujnim udarima.

Temperatura zraka u padu. U unutrašnjosti od 19 ujutro i prijepodne do 14 Celzijevih stupnjeva krajem dana, na Jadranu od 25 prijepodne do 18 Celzijevih stupnjeva krajem dana.

Najavljeno pogoršanje vremena stiglo je i u Dalmaciju, jutros još uvijek nema kiše, no tijekom dana bit će i kiše i grmljavine. Za sada je još uvijek toplo pa su temperature slične onima od jučer; u Komiži i Hvaru 24, Svetom Petru na moru 23, koliko je i u Žaboriću, a znatno je svježije u Zagori; u Drnišu 17, u Golubiću i Promini 18 stupnjeva…. Od najvećih gradova u Zadru, Šibeniku i Dubrovniku je 22, a Split je sa 23 stupnja najtopliji.

Uz grmljavinu i kišu puhat će jugo, no vjetar će do kraja dana promijeniti smjer, okrenut će na buru što će još sniziti temperature. Ljeto će tako još koji dan biti na čekanju, no nakon prolaska ove ciklone još će biti sunca i uživanja u moru.

Izvor: Slobodna dalmacija

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 5 rujna, 2016 09:05