Ovako izgledaju nove registracije

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 10 veljače, 2016 06:21 Updated

Ovako izgledaju nove registracije

HRVATSKA će nakon dvije i pol godine u Europskoj uniji dobiti nove registracijske pločice. Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić objavio je kako se nove tablice već izrađuju.

Iako neke stanice nemaju niti jednu tablicu za osobna vozila, iz MUP-a tvrde kako nema nestašice, piše RTL.

“Nije točno, to je riješeno, tako da nikakav problem po tom pitanju, jednostavno i tu uvodimo reda i u taj prostor. Već se jutros rade nove, vjerujte, stvarno”, kaže Orepić.

“Do sada nije bilo nestašice, dosad smo redovno opskrbljivani, a ako ih nema, onda se ne može registrirati vozilo, normalno”, ističe Branko Radoš, voditelj stanice za tehnički pregled vozila Poreč.

Resan: Projekt je zbir kompromisa

“S obzirom da se očekuje da će izaći novi obrazac registarskih pločica usklađen s EU, zato ne naručujemo prevelike količine da nam ne ostanu neiskorištene zalihe”, kaže voditelj stanice za tehnički pregled u Zagrebu Ivan Grbac

MUP je su u suradnji s dizajnerom Gordanom Resanom postigao dogovor oko dizajna pločica. Resan nije htio otkriti konačan dizajn, ali je zato otkrio ideju. Prema njoj, grb bi išao na desnu stranu, logo Unije na lijevu, a font bi nalikovao sadašnjem.

“Projekt, kad se kaže, to je jedan zbir kompromisa, tako i ovaj projekt, ne nas i naručitelja, nego silnih pravila i pravilnik koje smo morali ispoštivati, tehnologije koju smo morali u tom projektu implementirati”, kaže autor idejnog rješenja za izradu registracijskih pločica.

Izvor>: Index.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 10 veljače, 2016 06:21 Updated
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*