Pametne narukvice

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 9 siječnja, 2020 10:05

Pametne narukvice

Ako uđete u novu novu godinu sa željama da svoju tjelesnu težinu dovedete u red, kao jedno od današnjih tehnoloških pomagala može vam u tome pomoći i pametna narukvica. Naime, ona je pomagalo koje vam može dati jasniju sliku o potrebnim podacima kako biste imali pregled bitnih komponenata preko kojih biste svoju tjelesnu liniju doveli na mjere sa kojima ste vi zadovoljni.

Pametne narukvice danas možete zamisliti kao elektroničkog čuvara vašeg zdravlja. Od nekih značajnih funkcija koje pametna narukvica nudi su: brojanje kalorija, brojanje koraka, brojanje udaljenosti, mjerenje sjedenja, mjerenje kvalitete sna, upozorenja za pijenje vode, upozorenja za poziv, SMS, Facebook, e-poštu, Skype, Twitter, sat, datum, alarm, funkcija ako slučajno izgubite svoju pametnu narukvicu, udaljeno slikanje, OLED touch zaslon, Bluetooth 4.0., kompatibilnost s Android 4.4 i Apple IOS 7.1 i novije. Kapacitet baterije je negdje oko 100 mAh, trajanje baterije u stand by modu je od 8 do 10 dana, a vrijeme trajanja baterije u radnom modu je od 4 do 6 dana. Vrijeme punjenja baterije je od 60 do 120 minuta, a način alarma te sva upozorenja se iskazuju vibriranjem same pametne narukvice koje lako možete osjetiti na svojoj ruci.

pametna narukvica

Danas ih nazivamo s pravom pametne narukvice najviše zato što današnji brednovi koji su se nametnuli na tržištu u prodaji ovog tehnološkog dodataka tako dizajnirani te ga doveli do savršenstva da sa svojim izgledom podsjeća kao pravi tradicionalni nakit, a tako su lagani da ih jedva primijetite i osjetite na zglobu svoje ruke. Za najveće poznavatelje i pratitelje tehnoloških trendova u ovoj niši izabrali smo nekoliko vrhunskih modela pametnih narukvica kao što su: Huawei Honor Band 4 Running Version, Xiaomi Mi Band 3 te još mnogi drugi.

Kad pametnu narukvicu s „bluetoothom“ povežete sa svojim pamatnim mobitelom, tada vam pametna narukvica služi kao produžena ruka vašeg mobitela te vam nudi dostup do poziva, SMS poruka i drugih obavijesti sa društvenih mreža te na taj način postaje fantastičan dodatak, motoristima, biciklistima, skijašima ili radnicima koji rade u bučnim sredinama.

S upozorenjima u vezi sjedenja, kada se trebate napiti vode i drugim poticanjima na aktivnost podsjeća vas na ciljeve koje ste si zacrtali, odnosno na zdrav način života i tako postaje čuvar vašeg zdravlja.

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 9 siječnja, 2020 10:05