Pet novih slučajeva zaraze u županiji, najviše u Murteru

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 1 travnja, 2020 10:47

Pet novih slučajeva zaraze u županiji, najviše u Murteru

Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji potvrđeno ukupno 30 oboljelih, od kojih je prvo oboljela osoba bila s područja grada Zagreba i ne vodi se u evidenciji oboljelih u našoj županiji, što znači da je na području Šibensko-kninske županije ukupno 29 osoba oboljelo od Covida-19. Od ukupnog broja zaraženih 20* je iz Murtera, priopćio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a tri pacijenta su na respiratoru u KBC Split. Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koju je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

– Svatko od nas je potencijalni širitelj i nositelj opasnog virusa, zato apeliramo na stanovnike naše županije da izlaze vani samo ako je neophodno, a u međusobnim kontaktima ponašajte se krajnje odgovorno i pažljivo. Odgovornim ponašanjem zaštitimo zajednicu u kojoj živimo – poručuju iz Stožera.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 1 travnja, 2020 10:47