Podvodne snimke iz potopljene Costa Concordije

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 srpnja, 2014 10:15

Podvodne snimke iz potopljene Costa Concordije

Čak dvije godine nakon strašne nesreće luksuznog broda kod talijanskog otoka Giglio, ronioci talijanske policije sišli su u morske dubine do olupine Costa Concordie i pronašli pravi ‘svijet duhova’.

Na videu kojeg su snimili vide se stubišta, dućani, dugi hodnici, izgubljene stvari i posuđe. Na kraju ronilac kreće prema vrhu, ali se nađe u ogromnom prednjem dijelu broda koji se nalazi iznad vode. Iako ga je obasjalo sunce pred njim je unutrašnjost olupine u kojoj je život izgubilo čak 32 ljudi.

Ronioci su u brod ušli nakon što je ispravljen pomoću posebno izgrađene platforme pod morem. Uskoro bi olupina trebala biti gurnuta u veće dubine pa će je uz pomoć 30 divovskih metalnih spremnika punjenih kisikom dizati iz mora.

Oko cijelog broda bit će postavljene mreže kako bi se izbjeglo da smeće ispada u more.

Talijanska vlada u ponedjeljak je dala zeleno svjetlo za pomicanje olupine prema luci u Genovi. Ovaj put dug 241 kilometar trajat će pet dana. Bilo kakva naznaka oluje ili jače kiše odgodit će put.

Podsjetimo, luksuzni kruzer se nasukao kod talijanskog otoka Giglio, pri čemu je poginulo 32 ljudi. Prošlog mjeseca ronioci su počeli tragati za ostacima poginulih.

Kapetanu broda Francescu Schettinu sudi se zbog ubojstva iz nehaja, izazivanja brodoloma i napuštanja broda.

Izvor: ŠibenikIn

Photo: Screenshot

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 srpnja, 2014 10:15