Pogoršanje vremena

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 travnja, 2015 12:18

Pogoršanje vremena

Kraj tjedna nam ne donosi tako stabilno i tako toplo vrijeme kao što nas je pratilo prethodnih dana. Ipak, o jačoj promjeni vremena nema govora!

Još pamtimo ne tako davni snijeg po planinama, buru i hladnoću u Dalmaciji, a zadnjih dana travanj je pokazao svoje pravo proljetno lice s obiljem sunca i ugodnim temperaturama zraka. Temperature su zadnjih dana u velikom dijelu Dalmacije prešle 20 Celzijevih stupnjeva, no što reći na čak 28°C, koliko je jučer izmjereno u istočnoj Slavoniji. U ovom dijelu godine više temperature zraka u unutrašnjosti nego na Jadranu nisu rijetkost. Razlog je, naravno, u rashladnom djelovanju mora, koje je još relativno hladno nakon zimskih mjeseci i znatno se sporije grije (ali i hladi) od kopna.

Kraj tjedna nam ne donosi tako stabilno i tako toplo vrijeme kao što nas je pratilo prethodnih dana. Ipak, o jačoj promjeni vremena nema govora!

Danas će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Ponegdje će se cijeloga dana zadržati suho, a samo lokalno će povremeno biti slabe kiše, više na sjevernom Jadranu. Puhat će umjereno do pojačano jugo, koje će na moru južne Dalmacije navečer biti jako. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature većinom od 17 do 23°C.

Jugo-Primošten12

Promjenjivo vrijeme nastavit će se u subotu. Bit će promjenjivo oblačno uz kraća sunčana razdoblja. U većini predjela će past barem malo kiše, a kiša će biti češća na sjevernom Jadranu ujutro. Navečer na sjevernom Jadranu razvedravanje. Jugo će slabiti, a već ujutro na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita i olujna. Bura će se u drugom dijelu dana proširiti na cijelu obalu. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature većinom od 12°C ponegdje na sjevernom Jadranu do 20°C u dolini Neretve.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho bit će tijekomnedjelje. Malo kiše moguće je u srednjoj i južnoj Dalmaciji još samo u noći. U noći u ujutro puhat će umjerena, podno Velebita još i jaka bura, posvuda će danju slabiti, a u Dalmaciji će okrenuti popodne na slab vjetar pretežno zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 12°C. Najviše dnevne temperature većinom od 12°C ponegdje na sjevernom Jadranu do 20°C u dolini Neretve.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 travnja, 2015 12:18