POLOVIČAN UČINAK BOĆARA „PRIMOŠTENA-1“

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 ožujka, 2016 18:25

POLOVIČAN UČINAK BOĆARA „PRIMOŠTENA-1“

U ova dva tjedna ekipa „Primošten-1“ odigrala je četiri utakmice 1. zimske lige u kojima je ostvaren polovičan učinak tj. pobjeda, poraz i dva neriješena rezultata. No krenimo redom. U derbiju 9. kola protiv prvo plasirane ekipe BK „Velebit“ rezultat je bio neriješen, potom je u 10. kolu protiv posljednje plasirane ekipa BK „Telekom“ ostvarena pobjeda rezultatom 8:0, da bi  u 11. kolu uslijedio poraz od ekipe BK „Kijevo“ rezultatom 6:2 nakon sedamnaest utakmica u nizu bez poraza. U derbiju 12. kola protiv ekipe BK „Croatia“ susret je  također završen neriješenim rezultatom. Kada se uzme u obzir da protiv „Velebita“ i „Kijeva“ nisu nastupali Josip Prgin i Darko Markoč jedan od najboljih boćara ove zimske lige, a protiv „Kijeva“ i Jere Miliša, te  kada se tome pridodaju loše igre koje trenutno pružaju Jakov Matošin, Ivan Prgin i Marin Huljev ostvarenim rezultatima ekipa „Primošten-1“ ipak može biti zadovoljna jer su i dalje u igri za plasman među prve tri ekipe koje igraju doigravanje za prvaka, a za siguran prolaz trebaju im pobjede u preostale dvije utakmice protiv ekipa  BK „Solaris“ i BK „Sonković“.

U 10. kolu 2. zimske lige boćari ekipe „Primošten-2“ zabilježili su uvjerljivi poraz od ekipe BK „Vodice“ rezultatom 8:0, dok su u 11. kolu bili slobodni, a u 12. kolu su igrali neriješeno proriv ekipe BK “Pirovac“.

 

BK „PRIMOŠTEN-1“ – BK „VELEBIT“  4:4 (37:53)

Pojedinac:  Ante Papak – Antonio Tokić  12:8

Par:  Ivan Prgin, M.Huljev – D.Brkljača, Š.Prtenjača  0:13

Trojka:  Alen Papak, J.Miliša*(D.Skorić), J.Matošin – S.Zrilić, M.Šunić, P.Ušljebrka  2:13

Krug:  Renato Markoč – Josip Vrsaljko  23:20

Derbi 9. kola protiv ekipe BK „Velebit“ ponovno je završen neriješenim rezultatom prvenstveno zahvaljujući odličnoj igri Ante Papak u pojedincu protiv raspoloženog Antonija Tokić, te Renata Markoč u krugu protiv mladog Josip Vrsaljka uz odlično (12 od 16) izbijanje i nešto lošije (8 od 16) valjanje. Ipak za potpuni uspjeh nedostajao je jedan raspoloženi pucač u trojki da se uz dobro valjanje Alena Papak parira boćarima Velebita, ali na žalost to nisu bili ni Matošin ni Miliša. Iako konačni rezultat sugerira potpunu dominaciju trojke Velebita tomu nije tako jer je nakon gotovo 45 minuta igre rezultat bio 4:2 za Velebit, ali je lako moglo biti 4:3 za Primošten-1 da je Matošin u petoj turi zadnjom boćom pogodio za dva poena. Ali kako to u sportu u pravilu biva kada ne iskoristiš svoje prilike budeš kažnjen, tako su boćari Velebita u sljedećoj turi iskoristili priliku, te osvjili 4 poena za vodstvo od 8:2 čime susret praktički riješavaju u svoju korist poglavito što je Miliša nakon toga izišao iz igre, a ulazak Skorića ništa nije promjenio tako da je susret bio završen nakon još dva bacanja bulina. Par Prgin i Huljev je prema prikazanoj igri susret izgubio i prije nego što je počeo tj. još u zagrijavanju iako su mogli iskoristiti nešto lošije Brkljačino valjanje u početku susreta, ali im je jedinu priliku i sve nade ugasio Prtenjača poništavanjem bulina, tako da je konačni rezultat na kraju ipak relan.

BK „PRIMOŠTEN-1“ – BK „TELEKOM“  8:0 (54:32)

Pojedinac:  Renato Markoč  – Žarko Živković  13:8

Par:  Ante Papak, Denis Skorić – Z.Ercegovac, Z.Markoč  13:4

Trojka:  Alen Papak, Ivan Prgin, Marin Huljev – S.Rakić, A.Škugor, N.Brajković  13:9

Krug:  Jakov Matošin – Dražen Pražen  15:11

U susretu protiv posljednje plasirane ekipe BK „Telekom“ rezultat sugerira sigurnu i uvjerljivu pobjedu boćara ekipe „Primošten-1“ ali tome nije tako, te je trebalo dosta truda da bi se  dobila ova utakmica. No krenimo redom. U pojedincu Markoč prvih pola sata igre nije imao riješenja za odlično Živkovićevo valjanje, te je gubio rezultatom 6:0 i tko zna kako bi taj susret završio da je Žare u petoj turi igre zadnjom boćom pogodio za dva poena i vodstvo od 8:0, ali je pogodio svoje dvije i tako potvrdio nepisano pravilo da se zadnjom boćom ne gađa. Nakon tog  promašaja Žarina se igra raspala, te je ubrzo gubio rezultaom 7:6 da bi do kraja susreta uspio osvojiti još dva poena za kratkotrajno vodstvo od 8:7. Par Ante Papak i Skorić odličnom igrom zabilježio je uvjerljivu pobjedu, a treba posebno istaći odlično Skorićevo valjanje. Trojka Alen Papak, Huljev i Prgin prosječnom je igrom došla do pobijede protiv loše trojke Telekoma ali su nakon sigurnog vodstva od 9:3 u jednom trenutku pobjedu umalo doveli u pitanje nakon što su u tri ture lošom igrom omogućili boćarima Telekoma izjednačenje rezultata na 9:9, ali do potpunog  preokreta ipak nije došlo. U krugu je nastupio Jakov Matošin, te je zabilježio pobjedu unatoč prosječnoj igri i učinku ispod pedeset posto.    

BK „PRIMOŠTEN-1“ – BK „KIJEVO“  2:6 (45:59)

Pojedinac:  Ante Papak – Stipan Radić  13:7

Par:  Ivan Prgin, Marin Huljev – P.Jurić Arambašić, A.Ercegovac  2:13

Trojka:  Alen Papak, Denis Skorić, Jakov Matošin – S.Gojević, M.Maloča, I.Gojević  9:13

Krug:  Renato Markoč – Željko Gojević  21:26

Nakon niza od sedamnaest utakmica bez poraza u 11. kolu desilo se i to poraz od ekipe BK „Kijevo“ koji se nažalost mogao i predvidjeti, jer bez Darka Markoč i Jere Miliše igra i rezultat isključivo ovisi o Anti Papak i Renatu Markoč, a kada jedan od njih dvojice ima malo lošiji dan, a ovaj puta je to imao Renato Markoč poraz protiv dobre ekipe kao što je Kijevo je relanost. Naime Markoč nije bio na razini svojih dosadašnjih igara u krugu poglavito u pucačkim turama, te je zasluženo poražen od raspoloženog Željka Gojevića. Jedinu pobjedu unatoč umoru nakon cjelodnevnog rada i odličnoj igri Stipana Radić ostvario je Ante Papak u pojedincu. Par Huljev i Prgin ponovno je uvjerljivo poražen ali više od samog poraza brine pristup igri jer se stječe dojam da susret gube i prije neko isti započne. Trojka Alen Papak, Skorić i Matošin poražena je praktički nakon tri ture igre jer su vodstvo od 2:0 ostvareno u prvoj turi pretvorili u zaostatak od 9:2 u naredne dvije ture zahvaljujući lošoj igri poglavito izbijanju, te odluci da Skorić u trećoj turi predzadnjom boćom poništava bulina kojeg je promašio umjesto da s obje boće valjanjem zatvara igru čime su dali priliku boćarima Kijeva da ostvoje maksimalnih šest poena što isti i čine, time povećavaju svoju prednosti na nedostižnih sedam poena i riješavaju pitanje pobjednika ovog susreta.   

BK „PRIMOŠTEN-1“ – BK „CROATIA“  4:4 (51:52)

Pojedinac:  Jakov Matošin – Marko Skejo  9:11

Par:  Ante Papak, Denis Skorić* (Alen Papak) – D.Begura, I.Jurković  3:13

Trojka:  Josip Prgin, Jere Miliša, Darko Markoč – I.Krnić, D.Jurica, J.Malenica  13:7

Krug:  Renato Markoč – Milan Maretić  26:21

U derbiju 12. kola protiv ekipe BK „Croatia“ voditelj Alen Papak imao je na raspolaganju sve igrače pa se postavljanjem ekipe s jakom trojkom u sastavu Josip Prgin, Jere Miliša i Darko Markoč, te Renatom Markoč u krugu zaigralo na neriješeno dok se šansa za pobjedu tražila postavljanjem Ante Papka u par s Denisom Skorić umjesto u pojedinačo koje je igrao Jakov Matošin. Naime Renato Markoč ostvario je planiranu pobjedu unatoč odličnoj Maretićevoj igri tijekom šest  serija nakon kojih je rezultat bio 18:18 da bi u sedmoj seriji Maretić uspio uvaljao samo jednu boću u krug što je Markoč znalački kaznio sa dvije pogođene boće i dva bulina čime je ostvario prednost od pet poena koju je sačuvao u zadnjoj osmoj seriji. Trojka je odličnom igrom u prvoj polovici susreta povela rezultatom 8:0, te je unatoč dvije loše ture u kojima su boćari Croatie osvojili sedam poena i smanjili rezultat na 10:7 susret sigurno priveli kraju, a posebno treba istaći igru Darka Markoč koji je unatoč bolovima u koljenu izdržao do kraja i odličnim izbijanjem doprinio pobjedi. U pojedincu je Jakov Matošin pružio dostojan otpor županijskom prvaku Marku Skeji, te je istog pristojno namučio, ali za pobijedu nedostao je još po koji pogodak. Par Ante Papak i Denis Skorić nije ispunio cilj prvenstveno zbog Skorićevog lošeg valjanja u trećoj i četvrtoj turi u kojima par Croatie osvaja šest poena za vodstvo od 7:1 što je prelomilo susret u njihovu korist iako je ulaskom u igru Alen Papak uspješno parirao Beguri u valjanju to nije bitno doprinjelo rezultatskom pomaku iz razloga što je Jurković bio iznimno pucački raspoložen promašivši samo jednu boću tijekom sureta.  

tablica 1

 

BK „PRIMOŠTEN-2“ – BK „VODICE“  0:8 (27:52)                                                           

Pojedinac:  Vinko Čobanov – Rade Kursar  11:12

Par:  Josip Perkov, Roko Skorić  – Ž.Rak, N.Arambaša  7:13

Trojka:  A.Papak, A.Bašić, V.Marinov – D.Čičin-Karlov, M.Perica, T.Mateša  0:13

Krug:  Gabriel Lorento Perkov – Zdenko Podrug  9:14

Mlada ekipa „Primošten-2“ uvjerljivo je poražena je u 10. kolu od ekpe BK „Vodice“, a jedina svjetla točka bio je Vinko Čobanov u pojedincu koji je unatoč slaboj igri u prvoj polovici susreta kada je gubio rezultatom 11:2 u drugom dijelu proigrao onako kako to on može, te je uspio izjednačiti rezultat ali za potpuni preokret nedostajalo je i malo sreće tako da je iskusni Kursar ipak uspio pobjediti minimalnom razlikom. Svoju najlošiju partiju u krugu ove zimske lige odigrao je G.L.Perkov ostvarivši samo devet poena što je neshvatljivo jer ipak je on županijski seniorski doprvak u ovoj disciplini. Par i trojka igrali su ispod svojih mogućnosti, te su zasluženo poraženi.   

BK „PRIMOŠTEN-2“ – BK „PIROVAC“  4:4 (44:37)                                                           

Pojedinac:  Ante Bašić – Emir Troskot  8:13

Par:  Josip Perkov, Roko Skorić  – N.Kartelo, M.Morić  13:0

Trojka:  J.Jurin, T.Gašperov, V.Marinov – S.Obrstar, M.Morić, A.Begić  3:13

Krug:  Gabriel Lorento Perkov – Alen Barić  20:11

Nakon što su u 11. kolu bili slobodni mladi boćari ekipe „Primošten-2“ ponovno su u 12. kolu protiv ekipe BK „Pirovac“ pružili igru kakva se od njih očekuje, te im je za prvu pobjedu ponovno nedostajala podrška starijih koega u trojki. Odličnu igru i uvjerljivu pobjedu ostvario je par Josip Perkov i Roko Skorić koji su svoje protivnike nadigrali u svim segmentina igre. Gabrielu Lorentu Perkov najviše je izgleda odgovarala stanka od tjedan dana jer je ponovno u krugu odigrao odlično prvenstveno pucačke ture i uvjerljivo svladao Alena Barić. Ante Bašić  ovaj puta je igrao u pojedincu, te je pristojno namučio iskunog Emira Troskota ali za prvu pobjedu nedostajalo je malo mirnoće prilikom valjanja. U trojki su ovaj puta igrali Josip Jurin, Tomislav Gašperov i Valentino Marinov no kao i većinu susreta zimske lige iskusni igrači odigrali su ispod svojih mogućnosti što je rezultiralo novim uvjerljivim porazom.

tablica 2

U preostala dva kola boćarima ekipe „Primošten-1“ trebaju dvije pobijede kojima bi izborili siguran  plasman u polufinale neovisno o drugim rezultatima. Prvi susret igraju u utorak 15.03.2016.god. s početkom u 19,30 sati protiv BK „Solaris“, a drugi u srijedu 16.03.2016.god. također u 19,30 sati protiv BK „Sonković“. Ekipa „Primošten-2„ susret 13. kola igra u ponedjeljak 14.03.2016. god. s početkom u 17,45 sati protiv BK „Zagora“, a susret zadnjeg 14. kola igra u srijedu 16.03.2016.god.  također u 17,45 sati  protiv BK „Čista velika“


 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 ožujka, 2016 18:25