Ponovno jugo s olujnim udarima

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 travnja, 2016 16:50

Ponovno jugo s olujnim udarima

Pratit će nas temperature zraka primjerene svibnju, a jako jugo u dane vikenda ometat će katamaranski promet između obale i otoka

Dok je fronta većem dijelu zemlje tijekom jučerašnjeg dana donijela barem malo oborina, Dalmacija je ostala suha. Kiša bi u ovom dijelu godine dobrodošla poljoprivrednicima, no nje do kraja ovoga tjedna neće biti. Kako stvari stoje, prva kiša mogla bi pasti tek krajem sljedećeg tjedna. Iako ovoga vikenda oborina neće biti, obilježit će ga jugo koje će najjača biti u noći sa subota na nedjelju, kada će na moru biti i olujnih udara.

Petak će biti pretežno sunčan i suh. Navečer na Kvarneru promjenjiva naoblaka. Još u noći puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Danju će na sjevernom Jadranu zapuhati jugo koje će sve više jačati prema večeri. U Dalmaciji će danju zapuhati slab jugozapadnjak, popodne i slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 14°C. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

Subota donosi pretežno sunčano i suho vrijeme. Puhat će umjereno do pojačano jugo koje će u drugom dijelu dana mjestimice na moru biti jako s olujnim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 19 do 24°C.

U nedjelju djelomično sunčano, tek mjestimice uz promjenjivu naoblaku i u većini krajeva suho. Kasno navečer na Kvarneru može pasti malo kiše. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru su i dalje mogući olujni udari. Od jutra toplije, najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

I veći dio sljedećeg tjedna bit će suho i natprosječno toplo.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 travnja, 2016 16:50