PORAST TEMPERATURE: Pripazite danas, očekuje nas vruć i sparan dan

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 10 srpnja, 2017 10:34

PORAST TEMPERATURE: Pripazite danas, očekuje nas vruć i sparan dan

Danas će vjetar okrenuti na slabo do umjereno jugo sa kojim će noćne temperature zraka biti u porastu, a i dnevne mogu za stupanj do dva porasti, dakle očekuje nas vruć i sparan dan, javlja Šibenik meteo.

Prevladavati će vedro vrijeme, a u zaleđu će vjerojatno izostati dnevni razvoj naoblake i mogućnost za poslijepodnevne pljuskove.

Osvježenje bi nam trebalo stići u utorak kad će vjetar ponovno okrenuti na zapadne i jugozapadne smjerove sa kojim će i temperature zraka biti u padu za 2 do 3 stupnja

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima jača promjena vremena moguća je u danima vikenda.

Prošli je vikend zbog posljedica visokih temperatura kolabirao veliki broj mladih ljudi. Također od srčanog zatajenja preminulo je šest kroničnih starijih bolesnika. Mrtvo tijelo muškarca (83) nađeno je na jednoj trogirskoj plaži u nedjelju rano ujutro. Našle su ga konobarice tamošnjega kafića. Policija je potvrdila da je umro prirodnom smrću, javlja portal 24 sata.

– Čini se da su ljudi počeli slušati savjete liječnika i više se paziti jer od početka ljeta imamo nešto manje intervencija u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a puno manje u odnosu na isto razdoblje prije četiri godine – rekao je doktor Mladen Hron, voditelj smjene zagrebačke Hitne pomoći.

Primoštenska obala prkosi nadolazećoj jeseni

Dodao je da u vrijeme toplinskih udara imaju tek od 3 do 5 posto više intervencija nego ostalih dana. Savjetovao je kroničnim bolesnicima, starijim ljudima, trudnicama i ljudima s djecom da za takvih dana uopće ne izlaze između 10 i 17 sati.

– Treba uzimati do 2,5 litara vode na dan, i to polako. Treba nositi adekvatnu odjeću, a klima u prostorijama ne bi trebala biti više od 8 stupnjeva niža nego vani. Alkohol i kavu treba strogo izbjegavati, a jesti treba voće i povrće te jušnu hranu – zaključio je Hron, prenose 24sata.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 10 srpnja, 2017 10:34