Pred nama je promjenjiv vikend

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 13 listopada, 2016 19:30

Pred nama je promjenjiv vikend

Pred nama je promjenjiv vikend, s pretežno oblačnim vremenom koje će presijecati razdoblja sunčanog, ali i kišnog vremena. U priobalnom dijelu zemlje očekuje se bura, te jako, mjestimično i olujno jugo

U petak će posvuda biti promjenjivo oblačno, prijepodne i sa sunčanim razdobljima. Na Jadranu i u njegovom zaleđu oblačnije, a ponegdje je moguća slaba kiša ili pokoji pljusak s grmljavinom, uglavnom na sjevernom djelu. U unutrašnjosti će puhat slab istočni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 3 do 8, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 16 do 20, a na Jadranu od 21 do 25°C.

U subotu posvuda promjenjivo do pretežno oblačno. Poslijepodne oblačnije i nestabilnije, a veća je vjerojatnost i za mjestimičnu kišu. Krajem dana i u noći ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na Jadranu te u zapadnim krajevima unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhat slab i umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 7 do 12, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 19 do 24, a na Jadranu od 21 do 26°C.

U nedjelju u unutrašnjosti promjenjivo do pretežno oblačno još uz povremenu kišu, češću prijepodne. Na Jadranu povoljnije uz sunčana razdoblja, ali još je ponegdje uz jači razvoj oblaka moguća kratkotrajna kiša, na jugu i pokoji pljusak s grmljavinom, uglavnom prijepodne. U unutrašnjosti vjetar slab. Na Jadranu će umjereno i jako jugo postupno slabiti i okretati na sjeverozapadnjak, a krajem dana će na sjeveru zapuhati bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 10 do 14, a na Jadranu od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 17 do 20, a na Jadranu od 20 do 24°C.

U ponedjeljak će posvuda biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Oborine se uglavnom ne očekuju. U unutrašnjosti će puhat slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 15 do 18, a na Jadranu od 20 do 23°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima i u nastavku tjedna će se nastaviti period nestabilnog i promjenjivog vremena.

Izvor:Tportal.hr

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 13 listopada, 2016 19:30