Pred zoru ponegdje izraženo nevrijeme u Dalmaciji

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 21 kolovoza, 2016 20:13

Pred zoru ponegdje izraženo nevrijeme u Dalmaciji

Promjena će biti kratkotrajna, ali intenzivna

Pred nama je kratkotrajna, ali ponegdje i izraženije promjena vremena. Donosi nam je ciklona i frontalni sustav koji je već u nedjelju poslijepodne zahvatio sjeverne dijelove Italije i postupno se širi na sjeverni Jadran.

Tijekom noći sa zapada jače naoblačenje. Na sjevernom Jadranu će biti kiše, pljuskova i grmljavine. Dok će do jutra oborine tamo prestati, u drugom dijelu noći i tijekom jutra kiša, pljuskovi i grmljavina zahvatit će srednji Jadran, a do sredine dana i dijelove južnog. Lokalno je moguće izraženije grmljavinski nevrijeme, te više od 30 litara oborine u kratkom vremenu. Prestanak oborina i razvedravanje brzo će se sa sjevernog Jadrana širiti na Dalmaciji pa će popodne posvuda biti pretežno sunčano i suho. Bura će se do jutra proširiti na cijelu Jadran, bit će većinom umjerena, ponegdje i jaka. Podno Velebita bit će olujne bure s orkanskim udarima do 130 km/h. Bura će popodne ponegdje okrenuti na tramontanu, kada su u Dalmaciji mogući olujni udari. Minimalne jutarnje temperature zraka od 13°C ponegdje u unutrašnjosti Istre do 24°C na jugu Dalmacije. Najviše dnevne temperature od 23 ponegdje u Zagori do 29°C na jugu Dalmacije.

munje i gromovi primošten_09

Utorak donosi pretežno sunčano vrijeme. Povremeno su uz granicu s BiH mogući slabi pljuskovi. Puhat će umjerena do pojačana bura, i dalje su mogući vrlo jaki do olujni udari. Najviše dnevne temperature većinom od 25 do 30°C.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

Foto:Ivan Huljev

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 21 kolovoza, 2016 20:13