Predstavljanje nove knjige Bepe i Vane

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 31 svibnja, 2023 11:35

Predstavljanje nove knjige Bepe i Vane

Bepa i Vane pišu ŽENSKI LIBAR i namisto da već udrinaju treću knjigu, one udri po onoj prvoj, jerbo su čule da puno svita pita, nakon šta su proštili II Libar: „A di je prvi libar?“
Tako su ti one , s veliškon pomnjon teke opiturale stari, prvi libar da bude lišji

Za svoju šiljegvicu, kako je od dragisti zovu, odabrale su veliška slova za sve svoje ćorave vršnjakinje, a bome i vršnjake, da mogu lipo čitati i da in bude ćaro prid očiman, jer mlađarijii to ne triba.

Ako ima još kogod da se pita: „A ko su te Bepa i Vane?“
E to su van ljudi moji dvi kurijožaste primoštenske starice, još pri zdravoj pameti, oštroga jazika i dobroga duha. Godine su in dale potribitu mudrost da pridosite belaja. Njihovi likovi oblikovali su se spontano, postale su najprvo kroničarke Primoštenskih Užanci, dok su se održavale, a sada ti se znaju vući od mista do mista , od fešte do fešte i sve upijaju, ništo čuju, ništo vidu a ništo bome i naslutu.
Tuka se čuvati njihova jazika a i pera bome, jer te dikod falu, a dikod te i sašiju i lipo ofregaju da se ne tribaš sapun fregati baranko misec dan.
Za sebe kažu da dobro znadu i svidoču životon da je svaka naša stara Primoštenka imala baranko duplo zapovidi i još koju povrh da joj ne kriva, nego ča ih je dragi Bog da Mojsiju.
Pa tako su pisale : Ča triba znati svaka Primoštenka: ricete za iće naših starih, kako se vežije peča, malo poezije, malo proze i pregled kroz Užance i puno lipih slik našin malih mista i Sela.
Budite i vi kurioži, pa dođite viditi i poslušati šta imaju za reći o svon libru a i morete ih pitati ako van ča nije ćaro.
Vratimo se u vrime naših didova i baba , obnovimo na tren i neke drage uspomene i prisitimo se riči koje smo možda negdi smetnili s uma jer ih ne koristimo.
Vidimo se 03.06.2023 godine u 20.00 sati u parku kod crkve sv. Roka
Dobro došli!!!!!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 31 svibnja, 2023 11:35
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*