Primošten je desetak dana baza digitalnih nomada iz 43 zemlje svijeta

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 13 svibnja, 2022 20:13

Primošten je desetak dana baza digitalnih nomada iz 43 zemlje svijeta

PIŠE VEDRANA STOČIĆ/sibenski.slobodnadalmacija.hr/

Primošten je desetak dana baza digitalnih nomada iz 43 zemlje svijeta. U hotelu Zora okupilo se njih tristotinjak različitih profesija i ovih dana hotel Zora i Primošten su njihovi radni prostori. Dovoljni su im dobar internet i brza WiFi konekcija da bi odradili svoje poslove, otkrili nove prostore i ostvarili nova iskustva. Načela njihovog djelovanja su otvorenost, poštovanje, sloboda, uključivost, pomoć…

Digitalni nomadi su ambasadori turizma, prepoznala je to i Hrvatska koja nudi dobru prometnu povezanost i prihvatljive cijene, ali i Primošten. Pa je tako u ime Općine Primošten na otvaranju najnovije nomadbass pozdrave uputio pročelnik Jedinstvenog upravnom odjela Grgo Soža posjetivši na primoštensku otvorenost i prihvaćanje novog jer još 1950. godine Primošten je bio svjetska baza esperantistima. Dobrodošlicu im je u ime Turističke zajednice poželila Mia Pešić i izrazila želju da Primošten i u buduće bude njihova omiljena nomadbassa.

U TZ potrudili su se da im organiziraju izlet u Nacionalni park Krka, razgledavanje Primoštena, posjete primoštenskom vinogorju, lokalnim vinarijama vrhunskog babića, druženje s lokalnim udrugama…

Jedna takva udruga, sportska, malonogometni klub Primošten u subotu organizira svojevrsni nogometni turnir u kojem će sudjelovati podmladak kultnog ukrajinskog kluba FK Šahtar našeg Darija Srne. Sto malih Ukrajinaca u Primoštenu će igrati nogomet, a digitalni nomadi za njih organiziraju donatorsku večeru.

Inače top zemlje koje se ističu po nomadskim kvalitetama su Španjolska, Meksiko, Kolumbija, Portugal, Tajland i Indonezija… Nakon što je izmijenila nekoliko zakona, Hrvatska se našla unutar prvih deset zemalja u svijetu koje upravo digitalnim nomadima omogućuju stjecanje jednogodišnje boravišne dozvole.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 13 svibnja, 2022 20:13