Primošten se pokrenuo!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 svibnja, 2015 12:22

Primošten se pokrenuo!

Bravo mladi, dobar posao:)

Ovo je vjerojatno jedan od najčudnijih intervjua koji smo do sada odradili. Pričali smo s nekoliko mladih ljudi koji već treću godinu stoje iza humanitarnih akcija koje se održavaju u Primoštenu. Pitate se zašto čudan? Zato što niti jedan od njih ne želi svojim imenom u javnost, ali radom itekako hoće. Upoznajte ih kroz naš razgovor i saznajte koliko su daleko spremni ići za svoj cilj.

 

Svima je poznato da je Primošten turističko mjesto, većina mještana radi kroz sezonu tako da preko zime imamo dosta ”praznog hoda”. Kod našeg mladog mještanina rodila se ideja o humanitarnom malonogometnom turniru u kojem je prikupljen novac doniran osobama s posebnim potrebama. Tada je to sve ostalo na lokalnoj razini.

Druge godine se rodila ideja o organizaciji humanitarnog koncerta za stradale u poplavama. Tu je već uloženo malo više truda i uz turnir koji je prethodio koncertu sakupljeno je 60 000 kn. Novci su tada podijeljeni našoj Mari Bubamari i od ostatka su kupljeni isušivači zraka i direktno poslani u Gunju.

Došla nam je treća godina za redom koja je za nas sve puno osobnija. Ove godine naša akcija djeluje za sumještanku 16-godišnju Rebeku Radić, kojoj je, nažalost, dijagnosticiran rijedak oblik tumora, a mi, željni pomoći, podižemo ovu akciju na jednu puno veću razinu.

Bitno nam je bilo djelovati što prije i organizirati se da bi Rebeka imala potrebna sredstva za operaciju te podižemo cijelo mjesto na noge.

Na kraju dolazimo do skoro nemogućeg. Naime u samo tjedan dana organiziran je malonogometni turnir ”4 kafića” (Maž, Popaj, Menego i Mala Raduča) , koncert na kojem nastupaju: T.B.F, Goran Karan, Klapa Maslina, Alen Nižetić, Show legende, Bagatini i gosti iznenađenja. Ipak  nama najbitnije je otvorenje humanitarnog telefona s kojim ćemo izaći u medije i društvene mreže uz popratni logo ŽIVOT NEMA CIJENU.

Želimo naglasiti nekoliko stvari. Ovaj rad je i nama donio koristi. Ne materijalnu već ljudsku.

Nitko ne može platiti onaj osjećaj kada nekome pomognete, kada vam adrenalin radi i kada srca svih nas kucaju kao jedno za određeni cilj.

Zato ćemo nastaviti djelovati dokle god budemo mogli i željeli. Trenutno je u procesu osnivanje udruge kako bi smo još kvalitetnije odrađivali našu misiju.

No za sada korak po korak. Idemo prvo Rebeki osigurati poštenu borbu s ovom bolešću.

I na kraju ako ste se pitali zašto se nismo potpisali ili zašto se krijemo i zašto Vam se uopće obraćamo? Smatramo da naša imena nisu bitna i ništa ne znače, ali smo itekako svjesni moći medija. Zato ovim putem želimo apelirati na sve poznate javne ličnosti da nam se pridruže u ovoj akciji. Želimo ih zamoliti da prosljede naš logo i humanitarni broj na svoje društvene mreže, što znači da mi tražimo Vašu pomoć, Vaša imena i molimo da se u ime svih pomogne našoj Rebeki!

Također želimo od srca zahvaliti svima koji su nam u ovo kratko vrijeme izašli u susret kao što su: gospodin Ćiro Blažević, glazbenici, razne udruge i klubovi. Svima koji će nam izaći u susret donacijama i svima koji su nam pomogli makar jednom lijepom riječju i savjetom poput: Jole, Petra Graše, Siniše Vuce, Pere Kozomare, Tomice Petrovića i Željka Baričića.

Ako smo nekog zaboravili neka nam ne zamjeri jer tek smo na početku.

mladi primosten

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 svibnja, 2015 12:22