PRIMOŠTENCI MOTIVIRANI I UVJERLJIVI !

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 lipnja, 2017 22:58

PRIMOŠTENCI  MOTIVIRANI I UVJERLJIVI  !

U 16. kolu Treće HBL-SD još jedan uvjerljivi trijumf primoštenskih boćara na boćalištu „Marina lučica“, pobijeđena je Baška voda rezultatom 16-6. Brački „Stivan“ u tvrdoj i neizvjesnoj utakmici ostao je bez bodova u Benkovcu.

Boćari „Primoštena“ dvanaestom prvenstvenom pobjedom u 16. kolu 3. Hrvatske boćarske lige – Srednja Dalmacija i sa upisanim 36. bodom na kontu vodeća su momčad Lige, te im za plasman u Drugu HBL-jug nedostaje još jedan bod iz preostale dvije utakmice. Prvi pratitelj brački „Stivan“ poražen je u Benkovcu od „Velebita“ rezultatom 12-10, te za vodećim „Primoštenom“ zaostaje pet bodova kao i trećeplasirani „Imotski“koji je na svojim terenima pobjedio „Kijevo“ 18-4.   

Što je napravljeno u ovom kolu?

Pobijeđena je jaka ekipa iz Baške vode predvođena do jučerašnjim juniorskim reperezentativcima Matijasom Grančić i Ivanom Čorić, rezultatski lakše od očekivanog, unatoč čvrstom otporu u prvim klasikama. Naime ekipa „Primoštena“ gotovo cijelo proljeće igra oslabljena neigranjem Darka Markoč, a za ovu utakmicu u prvim igrama nije mogao nastupiti i pouzdani Jakov Matošin, tako da je prvi puta ove sezone u startnoj sedmorci morao igrati voditelj Alen Papak.

Prve klasike završile su 4-4 unatoč porazima Renata Markoč u krugu (20-22) i Ante Papka u pojedincu (7-13), ali loš dan svojih glavnih igrača nadoknadili su odličnom igrom i pobjedama u paru i trojki . Par Alen Papak i Marko Gojević izvrsnom je igrom u prvoj polovici meča stvorio rezultatsku prednost od (9-1) da bi potom sa par loših Papkovih valjačkih tura gosti uspjeli doći do izjednačenja (9-9) ali do potpunog preokreta ipak nije došlo, te je ostvarena važna pobjeda od (10:9). Trojka Josip Prgin, Jere Miliša i Gabriel Lorento Perkov suverenom igrom tijekom cijelog susreta unatoč nesnosnoj vrućini nije dala ni mrvicu šansi baškovođanima, te su ostvarili uvjerljivu (13-1) pobjedu.

Na tapetima primoštenci su pokazali svoju snagu i sa uvjerljivih 6-0 posao priveli kraju. Pobjede su ostvarili Ante Papak u brzinskom izbijanju (38-25) uz naglasak da je unatoč četrdesetjednoj godini na leđima i vrućini pogodio 38 od 46 boća, 82,6 %, Renato Markoč u preciznom izbijanju (17-4), te  Ante Papak i Gabril Lorento Perkov u štafetnom izbijanju (40-39) uz učinak Ante 25 od 28 boća 89,3 % i Gabriel 15 od 25 boća 60 %.

Nakon tapeta rezultat je bilo je 10-4 i nedostajala je još samo jedna pobjeda u drugim klasikama da se i šampanjac vadi za tri nova boda. Posao je dovršio mladi potencijalni juniorski reprezentativac Gabriel Lorento Perkov u krugu, disciplini u kojoj je bio do prvak Šibensko-kninske županije i peti na Prvenstvu Hrvatske. Posljednji put odigrao ju je protiv „Solarisa“ u 5. kolu kada je poražen od Šime Prtenjače (22-16), a sada je odličnom igrom pomeo protivnika rezutatom (23-14). U drugim susretima Renato Markoč pobjedio je u pojedincu (13-7), kao i par Jakov Matošin i Marko Gojević (13-3) dok je trojka Josip Prgin (Alen Papak), Jere Miliša i Vinko Čobanov poražena (13-2) za konačnu 16-6 pobjedu primoštenskih boćara.

Prva od tri ključne utakmice u nizu za primoštenske boćare tako je arhivirana, a sada im predstoji gostovanje na Braču kod drugoplasiranog „Stivana“ dok u zadnjem 18. kolu na boćalištu „Marina lučica“ igraju protiv  ekipe  „Velebit-Benkovac“, te im je za potvrdu prvog mjesta i plasmana u viši rang potreban jedan bod iz dva susreta.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 lipnja, 2017 22:58