Primoštenski kuhar Pero Savanović i rogoznička Frapa dobitnici turističkih nagrada

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 26 listopada, 2017 14:36

Primoštenski kuhar Pero Savanović i rogoznička Frapa dobitnici turističkih nagrada

U Šibensko-kninsku županiju ove godine stižu dvije nagrade Hrvatske turističke zajednice. Na otvaranju Dana hrvatskog turizma u Malom Lošinju ‘Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku’ u kategoriji velikih marina dobila je rogoznička Frapa, a nagradu ‘Čovjek ključ uspjeha u turizmu’ dobio je kuhar Pero Savanović iz primoštenskog restorana Mediteran.

restoran mediteran primošten

Među finalistima u kategorijama srednje i male marine bile su marine ACI marina Vodice i Adriatiq marina Tribunj. U Malom Lošinju, na svečanom otvaranju Dana hrvatskog turizma bio je i Goran Pauk, šibensko-kninski župa i predsjednik Hrvatske zajednice županija.

Uz Rovinj kao najuspješniju ljetnu destinaciju ove godine, nagrade su dobili još Split, za najbolju ‘city break’/gradsku destinaciju, Crikvenica kao najuspješnija destinacija zdravlja, Maslinica za autentično ‘malo misto’, Baranja za ruralni turizam te Osijek za najuspješniju kontinentalnu destinaciju.

rogoznica

Dani hrvatskog turizma su najveći poslovni strukovni skup u Hrvatskoj, koji se kao godišnje okupljanje turističkog sektora, ove godine u Malom Lošinju održavaju 25. i 26. listopada s oko 1.500 domaćih i stranih sudionika.

Na dodjeli nagrada i svečanom otvorenju DHT-a ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je kako ovogodišnji rezultati potvrđuju da je Hrvatska sve atraktivnija destinacija.

– Nova istraživanja potrošnje turista pokazuju kako je ove godine, u odnosu na zadnje takvo istraživanje prije tri godine, ona porasla za oko 20 posto, što također potvrđuje rast prihoda, poručio je Cappelli.

Izvor:Šibenskiportal.rtl.hr
Foto Niksa Stipanicev/Cropix – Luigi Shkreli

 

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 26 listopada, 2017 14:36