Primoštenski vinogradi predstavljaju hrvatsku tradiciju na ARTE TV-u uz njaznačajnije svjetske destinacije

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 rujna, 2020 19:48

Primoštenski vinogradi predstavljaju hrvatsku tradiciju na ARTE TV-u uz njaznačajnije svjetske destinacije

Popularni i iznimno gledani francusko – njemački TV kanal ARTE, specijaliziran za programe iz kulture, emitirao je polusatnu emisiju o bogatoj tradiciji vinogradarstva u Hrvatskoj. Emisija pod nazivom Des vignerons et des hommes (Vinogradi i ljudi), nastala u suradnji producentske kuće Grand Angle s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj, predstavila je 20-ak najznačajnijih svjetskih vinorodnih destinacija, a uz Hrvatsku su predstavljene i države poput Argentine, Italije, Australije, Čilea, Portugala, Grčke i Japana.

 

„Ovo je samo jedan u nizu projekata kojima ciljanu publiku upoznajemo s manje znanim činjenicama iz naše bogate baštine. „Vinogradi i ljudi“ značajna je emisija za promociju na važnom francuskom tržištu koje posebno prepoznaje izvrsnost gastronomije i enologije te će se ova promocija zasigurno pozitivno reflektirati i na buduće dolaske s ovog tržišta tijekom cijele godine“, izjavila je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.

Emisija „Vinogradi i ljudi“ predstavlja bogatu povijest vinogradarstva Dalmacije, regije koja obiluje najstarijim vinogradima na Mediteranu. Preko vinograda Hvara, Brača, Korčule i Primoštena francuski gledatelji otkrivaju bogatu povijest dalmatinskog vinogradarstva od antičkog doba do danas, dok su kroz razgovore s poznatim hrvatskim vinarima predstavljena neka od najkvalitetnijih hrvatskih vina i dalmatinske autohtone sorte. Emisija stavlja naglasak i na novu generaciju hrvatskih vinara koja je unijela polet u tradiciju dalmatinske vitikulture, a gledateljima su predstavljeni jedinstveni terasasti vinogradi koje su dalmatinski vinogradari uredili još u 19. stoljeću.

„Više od 800 tisuća gledatelja, koliko prati popularni kanal ARTE, kroz ovu će emisiju bolje upoznati tradiciju i raznolikost hrvatske enologije, koja, uz gastronomiju, postaje sve važniji turistički proizvod, posebice u posezoni. Na ovaj način zadržavamo prisutnost i vidljivost na nama važnima francuskom i njemačkom tržištu“, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, najavivši kako će ekipa ARTE TV-a sredinom rujna u Hrvatskoj snimati nove emisije posvećene bogatom naslijeđu Nikole Tesle i Ivana Meštrovića, a priprema se i zaseban film o tradiciji proizvodnje maslinovog ulja.

Ciklus odličnih članaka i emisija o Hrvatskoj u francuskim medijima nastavljen je i objavljenom velikom reportažom o Splitu u jednom od najčitanijih francuskih dnevnih tiskovina 20 Minutes, čiju tiskanu verziju dnevno prati gotovo četiri milijuna ljudi.

Cijelu reportažu možete pogledati na ovom linku!

Izvor: www.sibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 rujna, 2020 19:48