Projekt “Jedna žena život mijenja” u potpunosti zaživio i krenuo sa provedbom

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 10 siječnja, 2020 08:26

Projekt “Jedna žena život mijenja” u potpunosti zaživio i krenuo sa provedbom

Nakon što je projekt službeno krenuo potpisivanjem ugovora sredinom lipnja 2019., te nakon nekoliko mjeseci priprema za provedbu projekta možemo reći da je sam projekt konačno u potpunosti zaživio i krenuo sa provedbom – javljaju voditelji MNK Primošten koji su i aplicirali za ovaj projekt

Naime, kroz pripremni period od nekoliko mjeseci uspjeli smo pronaći 8 žena koje sad već rade na poslovima vezanim uz pomoć starijim i nemoćnim osobama.

Projekt Zaželi sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85% uz dio od 15% koji financira RH.

Naš projekt Zaželi provodi se pod imenom “Jedna žena život mijenja”.

Kroz naš projekt “Jedna žena život mijenja” zaposleno je 8 žena koje vode brigu o 32 krajnja korisnika.

Iako smo svjesni da na području Općine Primošten ima mnogo više potrebitih i starijih osoba koje trebaju brigu i pažnju, ali jednostavno kroz ovaj projekt nije moguće svih uključiti.

 

Kroz period od nekih 50ak dana žene su prošle potrebnu obuku te praksu kako bi se što bolje pripremile za posao koji ih čeka.

Teorijski dio obuke prošle su pod vodstvom Suvremenog učilišta u Splitu, a predavači su im bili dr. Josip Krnić i viša medicinska sestra Antonija Banovac.

Dio obuke vezan za rad na siguran način i zaštitu na radu prošle su pod vodstvom Milana Bjelobrka, dipl. ing. zaštite na radu.

Praktični dio nastave naše gerontodomaćice prošle su u domu za starije i nemoćne osobe Matanovi dvori koji se nalazi u Rogoznici.

 

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 10 siječnja, 2020 08:26