Proljeće konačno stiže

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 10 travnja, 2015 14:17

Proljeće konačno stiže

Petak i dani vikenda proteći će u znaku sunčanog, ponegdje i vedrog vremena. 

U četvrtak smo konačno odahnuli od višednevne bure, ali i hladnoće. Naime, nakon nekoliko gotovo kasnozimskih dana, bura je jučer postupno prestala, a na moru je zapuhao sjeverozapadnjak. Temperature zraka tijekom dana u dijelu Dalmacije dosegnule su proljetnih 20 Celzijevih stupnjeva.

Petak i dani vikenda proteći će u znaku sunčanog, ponegdje i vedrog vremena. Iako će jutra i dalje biti svježa, osobito u Zagori, danju nas očekuje daljnji porast temperature zraka, osobito u nedjelju.

Da vijest bude bolja, sunčano i proljetno toplo vrijeme moglo bi se nastaviti i veći dio sljedećeg tjedna!

Petak donosi pretežno sunčano, ponegdje i vedro vrijeme. Navečer ponegdje na sjevernom Jadranu promjenjiva naoblaka, ali će zadržati suho. Noću tiho ili uz burin, danju će većinom puhati slab jugozapadnjak, a na sjevernom Jadranu slabo jugo koje će samo ponegdje na zapadnoj obali Istre biti umjereno krajem dana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 11°C. Najviše dnevne temperature većinom od 14 do 20°C.

Djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku bit će tijekom subote. Više oblaka bit će povremeno na sjevernom Jadran, osobito Kvarneru, ali se oborine ne očekuju. Pokoja kap može pasti samo u zaleđu Kvarnera. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će samo ponegdje na Kvarneru prolazno biti pojačano.  Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 12°C. Najviše dnevne temperature većinom od 15 do 20°C.

Nedjelja će biti pretežno sunčana, ali se osobito u zaobalju očekuje umjeren razvoj naoblake, samo ponegdje uz mogućnost za slab i prolazan pljusak. Noću tiho ili burin, danju će zapuhati slab do umjeren maestral. Bit će toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 17 do 22°C.

Sunčano i ugodno toplo proljetno vrijeme zadržat će se i veći dio nadolazećeg tjedna. Dobra je to vijest za sve one koji zbog bilo kojega razloga čekaju malo duži niz stabilnih dana.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 10 travnja, 2015 14:17