Prvenstvo Hrvatske u full contactu – Karmela Makelja i Nives Radić prvakinje Hrvatske

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 veljače, 2017 10:21

Prvenstvo Hrvatske u full contactu – Karmela Makelja i Nives Radić prvakinje Hrvatske

Izvanredan rezultat ponovo su napravile natjecateljice kickboxing kluba „Dalmatino“ iz Šibenika, Nives Radić i Karmela Makelja. I jedna i druga uzele su prvenstvo Hrvatske i osvojile zlatne medalje, dakle postale aktualne prvakinje Hrvatske.

Karmela Makelja je u petak oko 13 sati primila nagradu kao treća sportašica grada Šibenika za 2016. godinu u šibenskom kazalištu iz ruku gradonačelnika Željka Burića, a u 14 sati istog dana je već bila u automobilu na putu za Poreč na prvenstvo Hrvatske u full contactu

full contact

U subotu, 25.02., u Poreču je održano prvenstvo Hrvatske u full contactu za juniore i seniore. Na natjecanju je bilo prijavljeno 107 boraca iz 53 kluba iz cijele Hrvatske.

Boje kickboxing kluba „Dalmatino“  branila je u konkurenciji juniorki do 60 kg Karmela Makelja, a kod seniorki do 70 kg Nives Radić.

full contact

Karmela je za protivnicu u finalu imala Nikolinu Garić iz Slavonskog Broda. Od samog starta se vidjelo u čiju korist odlazi meč. Protivnica je bila i u knockdownu, tako da nakon tri iscrpljujuće runde za nju, sucima nije ostavljena nikakva dvojba jer je Karmela kod svakog od njih vodila velikom bodovnom razlikom. Time je Karmela zauzela mjesto u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske u full contactu za predstojeće juniorsko prvenstvo Europe koje će se održati u Skopju u rujnu ove godine.

Nives Radić je nastupila u konkurenciji seniorki i, kao izraziti favorit, imala finalni meč protiv Lidije Tošić iz Splita. Protivnica, iako mlada u pogledu borilačkog iskustva, pokušala je srčano parirati Nives, ali je već nakon tridesetak sekundi bila uzdrmana, te je sudac krenuo u odbrojavanje. Dalje meč ide istim tijekom, protivnica ima još dva odbrojavanja i Nives pobjeđuje tehničkim nokautom. Ovom pobjedom Nives zauzima mjesto u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske za predstojeće svjetsko prvenstvo u full contactu koje će se održati u studenom u Budimpešti.

Šibenskim natjecateljicama u kutu je, kao i uvijek, bio trener Damir Lambaša, a voditelj puta je bio predsjednik kluba Darko Mikulandra.

Karmelu očekuju pripreme za juniorsko prvenstvo Hrvatske u low kicku koje će se održati u Kostreni 18 ožujka, a Nives kreće u pripreme za seniorsko prvenstvo u low kicku koje slijedi sredinom travnja u Opatiji.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 veljače, 2017 10:21