PRVENSTVO ŽUPANIJE U BOĆANJU

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 30 studenoga, 2015 19:39

PRVENSTVO ŽUPANIJE U BOĆANJU

Boćar BK „Primošten“ Gabriel Lorento Perkov prvak županije u disciplini precizno izbijanje

Za novi uspjeh primoštenskog boćanja na ovogodišnjem prvenstvu županije za seniore ponovno se pobrinuo najmlađi član kluba Gabriel Lorento Perkov koji je u disciplini precizno izbijanje održanoj dana 28. i 29. prosinca u dvorani „Bribirski knezovi“ u konkurenciji 23 boćara osvojio prvo mjesto i izborio plasman na državno natjecanje koje će se održati ovog vikenda u Buzetu.

Prvog dana natjecanja održanog u subotu kvalifikacijsku normu od 12 poena i plasman u drugu fazu izborilo je trinaest od dvadeset i tri prijavljena boćara među kojima su bila i tri boćara BK „Primošten“ Roko Skorić sa 22 poena, Gabriel Lorento Perkov sa 14 poena i Marin Huljev sa 13 poena. U nedjelju se natjecanje nastavilo te su plasman u treću fazu /osam igrača s najboljim rezultatom/ izborila sva tri boćara Primoštena pri tom ostvarivši sljedeće rezultate Gabriel Lorento Perkov 15 poena, Roko Skorić 14 poena i Marin Huljev 13 poena. U trećoj fazi primoštenski boćari nisu dobro gađali, te su završnu finalnu fazu /četiri najbolja/ izborili Petar Samardžić iz BK „Zrinski“ Knin sa 28 poena, Marko Gojević iz BK „Kijevo“ sa 21 poenom, Nikola Arambaša BK „Vodice“ sa 15 pena i Gabriel Lorento Perkov sa 11 poena koliko je imao i Marko Matić iz BK „Sonković“ ali je Gabriel prošao dalje zahvaljujući boljem rezultatu u prethodnoj fazi. U finalu Gabriel je pokazao koliki je boćarski talent kada je u igri živaca ostvario svoj najbolji rezultat, te sa 26 poena osvojio prvo mjesto ispred drugoplasiranog Marka Gjević sa 20 pena i trećeplasiranog Nikole Arambaša sa 12 pena.  

Kako je u međuvremenu Marko Skejo pobjednik discipline bližanje i izbijanje u krug odustao od državnog natjecanja, tako će se Gabriel kao drugoplasirani krugaš i prvak preciznog ovog vikenda u Buzetu natjecati u obje discipline.  

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 30 studenoga, 2015 19:39