ROBOTIKA U OSNOVNOJ ŠKOLI PRIMOŠTEN

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 24 ožujka, 2016 09:38

ROBOTIKA U OSNOVNOJ ŠKOLI PRIMOŠTEN

OŠ Primošten postala je dio Croatian Makers tima, odnosno projekta udruge Instituta za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM. To je privatno financirana tvrtka čija je misija razvoj robotike i automatike, te razbijanje tehnološke i financijske barijere osobito u hrvatskom školstvu.

Robotika i automatika idealni su alati i za ulazak u svijet programiranja u kojem je hrvatsko školstvo izrazito deficitarno. Kako navode na svojoj web stranici, glavni doprinos društvu IRIM vidi u mijenjanju mentalnog sklopa, prebacivanjem fokusa s prošlosti na sadašnjost i budućnost.

Ovih dana OŠ Primošten je bila i domaćin za obuku voditelja mentora regije od Dubrovnika do Zadra pod stručnim vodstvom mag.ing.el. Paola Zenzerovića. A naravno da i naša škola ima ima svoju skupinu robotičara. Naime, profesorica Amalija Pancirov prijavila se na natječaj, prošla obuku, dobila je robote i uskoro okuplja tim učenika i učenica koji će ih sastavljati i programirati, tzv. mBotove.

Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije. Planirano je održavanje šest kola, počevši od 15. 4., a sudjelovanje je obavezno na barem pet kola za sve prijavljene. Svi sudionici koji sudjeluju u barem pet kola na kraju natjecanja dobivaju mBotove u trajno vlasništvo.

Najuspješniji sudionici iz regija dobit će prikladne robotičke nagrade – još naprednije robote, kako bi stečena znanja mogli dići na višu razinu.

Draga djeco, dragi roditelji, prijavite se našoj knjižničarki jer – budućnost je počela!

roboti primoštenroboti primošten roboti primošten roboti primošten

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 24 ožujka, 2016 09:38