Šibenik osvjetlio ‘turistički obraz’ Šibensko-kninske županije, Primošten minus jedan posto

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 8 studenoga, 2014 12:08

Šibenik osvjetlio ‘turistički obraz’ Šibensko-kninske županije, Primošten minus jedan posto

Broj turista u Šibensko kninskoj županiji, od početka godine do kraja listopada, na razini je prošlogodišnjeg. Županijsku rivijeru posjetilo je 752,5 tisuće gostiju što jest dva posto više ali je ostvareno 4.786.793 noćenja ili oko pet tisuća manje nego u isto vrijeme lani. Jedini koji je, do sad, prešao milijun noćenja je Šibenik

Na rezultat, ipak lošiji od očekivanog, u Šibensko kninskoj županiji, najviše su utjecali podaci iz turističkih Vodica koje je posjetilo oko 175,5 tisuća gostiju što je oko 3,5 posto manje, a ostvarili su 989 tisuća noćenja, što je minus od čak šest posto u odnosu na lanjskih deset mjeseci, kad su Vodice već bile prešle milijun noćenja. Osim u vremenskim neprilikama proteklog, kišnog ljeta, negativan rezultat treba tražiti i u problemima hotelske kuće Rivijera, koja u Vodicama ima hotel, depadanse i kamp,a svi kapaciteti bilježe minus.

Teke lita Primošten_16

Foto: Luigi Shkreli

Primošten, kao jedna od tri najveće destinacije također ima minus od jedan posto, a turistički ‘obraz’ Županije osvjetlao je Šibenik s tri posto više noćenja nego lani i jedina je destinacija koja je već prešla milijun noćenja.

Šibenik

Foto: Krešimir Goleš

U plusu, osim Šibenika su i Rogoznica, Tribunj, Grebaštica, Krapanj, a iako na ‘male brojke’, veliki porast bilježe Zlarin, Drniš i Skradin. U Skradinu je ostvareno gotovo 30 tisuća noćenja što je 44 posto više, a isto toliko je povećan broj noćenja u Drnišu gdje su turisti ostvarili gotov 7,5 tisuća noćenja. Zlarin s 23,5 tisuće noćenja bilježi najveći rast od čak 151 posto.

S minusom u odnosu na lani završili su i Pirovac, Murter, Betina, Jezera i Knin.

Izvor: Šibenik.in

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 8 studenoga, 2014 12:08