SJAJNA JESEN PRIMOŠTENSKIH BOĆARA

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 prosinca, 2016 14:37

SJAJNA JESEN PRIMOŠTENSKIH BOĆARA

Na kraju smo natjecateljske 2016.god. koja je za primoštenske boćare po ostvarenim rezultatima bila iznimno uspješna, a poglavito jesenski period. Uvertira nizu uspjeha bila je titula pobjedinka županijske zimske lige 2015/2016 ostvarena u mjesecu ožujku. Potom su naši mladi boćari na pojedinačnim državnim prvenstvima za kadete i juniore održanim u mjesecu srpnju odigrali zapažene uloge, a najveći uspjeh ostvario je kadet Ante Bašić u disciplini pojedinačno klasično osvajanjem brončane medalje. Jesen je donjela pravu žetvu uspjeha, a sve je počelo osvajanjem titule pobjednika županijskog kup natjecanja na završnom turniru održanom početkom mjeseca listopada u Primoštenu gdje smo u polufinalu svladali ekipu BK „Kijevo“ rezultaom 9:0, a potom u finalu ekipu BK „Solaris“ rezultaom 6:3, čime smo izborili nastup na završnom turniru kupa Hrvatske održanom u Josipovcu kod Osjeka. Na turniru smo nastupali oslabljeni neigranjem naših najboljih boćara Renata Markoč i Ante Papka, te smo u četvrtfinalu ispali od ekipe BK „Kastav“ iz Rijeke rezultatom 5:4. Prva ekipa Kluba i ove sezone natječe se u 3.HBL-srednja Dalmacija, te nakon odigranih sedam kola jesenskog dijela prvenstva zauzima vodeće mjesto na tablici sa šest pobjeda i jednim porazom. Druga ekipa Kluba natječe u 2.županijskoj ligi, te je jesen također okončala na prvom mjestu ostvarivši svih pet pobjeda.  

U mjesecu studenom i prosincu u boćarskoj dvorani „Bribirski knezovi“ u Šibeniku održala su se prvenstva županije za seniore u disciplinama par, bližanje i izbijanje u krug, precizno izbijanje i pojedinačno klasično na kojima su naši boćari osvojili dvije titule pobjednika, te jedno drugo i dva treća mjesta. U paru su se u konkurenciji 32 ekipe titulu županijskog pobjednika okitili naši boćari Darko Markoč, Gabriel Lorento Perkov (Ante Bašić) koji su u finalu svladali par BK „Croatie“ Ivan Jurković, Milan Maretić (Ivica Krnić) rezultatom 9:8. U disciplini precizno izbijanje titulu županijskog prvaka i ove je godine osvojila naša mlada nada Gabriel Lorento Perkov. Ipak najveći uspjeh ostvario je član naše druge ekipe Roko Skorić u disciplini bližanje i izbijanje u krug koji je u konkurenciji 40 boćara izborio finale pobjedivši u polufinalu klubskog kolegu Marka Gojević rezultatom 22:19 ali u finalu protiv Žarka Živković iz BK „Telekom“ nije uspio otići do kraja izgubivši rezultatom 22:18. Marko Gojević je u borbi za treće mjesto bio uspješniji od Antona Storić iz BK „Čista velika“ pobjedivši rezultatom 25:17. U disciplini pojedinačno klasično Marko Gojević  je osvojio je treće mjesto pobjedivši Ivana Prgin iz BK „Croatia“ rezulataom 13:1 nakon što je u polufinalu poražen od županijskog prvaka Zlatka Celić iz BK „Solaris 2015“ rezultatom 13:4.   

Svi naši osvajači medalja sudjelovali su i na državnim natjecanjima gdje su najbolji plasman ostvarili naši mladi boćari Gabriel Lorento Perkov u disciplini precizno izbijanje osvojivši šesto mjesto i Roko Skorić u disciplini bližanje i izbijanje u krug osvajanjem sedmog mjesta.

Tablica 2

tablica 1slike

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 prosinca, 2016 14:37