Slijede nam sunčaniji i topliji dani

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 ožujka, 2016 12:50

Slijede nam sunčaniji i topliji dani

Vremenska prognoza, 17.3.2016.

Bez oborina, posvuda uz obilje sunca pa će danju biti još malo toplije, no jutro će biti uglavnom hladnije od onoga u srijedu. U istočnoj će Hrvatskoj jutarnja temperatura biti od -2 do 1 pa je mjestimice moguć mraz, ali i magla. Danju barem djelomice sunčano uz najvišu temperaturu između 10 i 14.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno ili djelomice sunčano, ujutro uz ponegdje kratkotrajnu maglu i mraz. Vjetar će biti većinom slab. Jutarnja temperatura od -3 do 1, a najviša dnevna većinom između 10 i 13. U gorju će povremeno biti umjerene naoblake, dok će na moru prevladavati vedro. Ujutro je po kotlinama moguća magla, a temperatura će se u gorju uz tlo spustiti i ispod -5. Danju toplije nego u srijedu, uz more i razmjerno ugodno uz najvišu temperaturu i oko 16. I dalje će puhati bura, ujutro u Velebitskom kanalu na udare i olujna, no u drugom će dijelu dana slabjeti.

Bure će ujutro biti i u Dalmaciji, umjerene do jake, a zatim će sredinom dana i poslijepodne puhati slab i umjeren jugozapadnjak. Prevladavat će sunčano vrijeme i danju će na suncu biti ugodno toplo. I na krajnjem jugu, nakon razmjerno svježe noći i jutra, danju većinom ugodno uz obilje sunca. Najviša temperatura bit će većinom od 15 do 18 stupnjeva. Nakon umjerene bure ujutro i prijepodne, poslijepodne se očekuje jugozapadnjak, na otvorenome moru i jugo.

U nastavku tjedna neće biti znatnijeg vjetra, većinom će biti slab ili umjeren, uglavnom sjeverozapadni i jugozapadni. Prevladavat će sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku, i to vjerojatniju na krajnjem jugu, a u nedjelju na sjeveru.
I na kopnu će idućih dana danju biti sve toplije, no jutra će biti svježa, ponegdje uz maglu, češće uz mraz. Iako neće nedostajati sunca, oblaka će povremeno biti dosta, posebice za vikend u sjevernim kopnenim predjelima.

Idući dani bit će sunčaniji i topliji, na kopnu uz svježe noći i jutra pa će biti i mjestimičnog mraza.

Izvor:hrt.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 ožujka, 2016 12:50