Stabilan vikend s ugodnim temperaturama zraka, sljedeći tjedan do ljetnih 35°C!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 lipnja, 2015 10:58

Stabilan vikend s ugodnim temperaturama zraka, sljedeći tjedan do ljetnih 35°C!

Donosimo novu vikend prognozu vremena i izglede vremena za sljedeći tjedan

Kraj lipnja obilježava pretežno sunčano vrijeme s vrlo ugodnim temperaturama zraka s obzirom na dio godine. Kiše i vjetrovi posljednjih dana ipak nisu bitno rashladili površinske temperature mora, pa je ono tijekom petka u Dalmaciji bilo od 21 do 22 Celzijeva stupnja.

Sunčano petka donio je nešto više vjetra, puhala je umjerena bura i tramontana, s pokojim jakim udarom podno obalnog gorja. Prema otvorenom moru puše tramontana s jakim udarima.

Jutro je bilo svježe, ali ne kao prethodno jutro, kada su u dijelu Dalmatinske zagore minimalne temperature padale i ispod 10°C. U petak je danju bilo većinom od 24 do 28°C.

U subotu će  biti pretežno sunčano, uz umjeren razvoj naoblake u popodnevnim satima, osobito u Zagori. U noći će puhati slaba do umjerena bura, danju većinom umjerena tramontana koja će poslijepodne prema otvorenom moru Dalmacije imati jake udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 12 do 16°C, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 25 do 30°C.

U nedjelju pretežno sunčano, ali su uglavnom u južnoj Dalmaciji poslijepodne mogući slabi i prolazni grmljavinski pljuskovi. U noći će puhati slaba do umjerena bura, danju slaba do umjerena tramontana koja će ponegdje na otvorenom moru Dalmacije popodne biti jaka. Navečer bura koja će podno Velebita ojačati, kada će imati olujne udare. Jutro će biti malo toplije u odnosu na subotu, najviše dnevne temperature bez veće promjene.

Stabilno i postupno sve toplije vrijeme očekuje nas u novome tjednu. Osobito drugi dio tjedna obilježit će ljetne vrućine.

Izvor:Dalmacijanews.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 lipnja, 2015 10:58