Stigla promjena: Danas promjenjivo, na Jadranu će lokalno biti i pljuskova praćenih grmljavinom

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 7 rujna, 2019 09:01

Stigla promjena: Danas promjenjivo, na Jadranu će lokalno biti i pljuskova praćenih grmljavinom

Nevrijeme koje je iza 2h u noći zahvatilo prvo zapadni pa se preko srednjeg premjestilo na južni dio županije uz intezivnu grmljavinu lokalno je donijelo obilnije pljuskove te na udare jak vjetar.

Najviše kiše, čak 51 litra izmjerena je na postaji Bilice Vrulje, zatim u Vodicama 46, Zaton 41, Primošten i Putičanje 32, Jezera 23, Rogoznica 20 litara. Na postajama u Šibeniku izmjereno je od 17 do 27, dok u ostatku županije one su se kretale od 6 u Drnišu, 10 u Kninu do 13 litara po metru četvornome u Pirovcu, piše Šibenik.in

Nevrijeme je osim lokalno jakih pljuskova pratila i intezivna grmljavina sa preko 455 udara munja te kratkotrajno jak vjetar sjeverozapadnih smjerova sa udarima preko 70km/h. Prolazom sustava osjetno je i osvježilo pa su se temperature zraka spustile i do 5 stupnjeva u odnosu na one izmjerene u prvom dijelu noći.

 

Hrvatska danas

Promjenljivo, povremeno uz kišu. Na Jadranu će lokalno biti i pljuskova praćenih grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji gdje je moguće i nevrijeme te obilnija oborina. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena bura, ujutro ponegdje još jaka, a u Dalmaciji većinom umjereno jugo. Najviša temperatura uglavnom od 17 do 23, a u Dalmaciji i na krajnjem istoku od 23 do 28 °C.

Hrvatska sutra

Promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom. Kiša će biti izraženija krajem dana, osobito na sjevernom Jadranu gdje je velika vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i vrlo jakim vjetrom. Duljih sunčanih razdoblja bit će na jugu i istoku zemlje. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom od 13 do 18, na Jadranu između 17 i 22, a najviša dnevna od 18 do 23, na obali i otocima između 22 i 27 °C.

DHMZ

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 7 rujna, 2019 09:01