Stigli isušivači za Slavoniju

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 17 lipnja, 2014 10:12

Stigli isušivači za Slavoniju

Jučer je u Drenovcima pokraj Županje održan donacijski skup na kojem je firma HRGIĆ d.o.o. u suradnji sa tvornicom MCS ITALY Spa izvršila donaciju 34 isušivača zraka MASTER kao pomoć za isušivanje kuća na poplavljenom području u Slavoniji.


U vrijeme kada su pojedine obitelji izgubile svu svoju imovinu i uspomene uslijed poplava koje su zahvatile Hrvatsku, drago nam je što smo se mogli uključiti u akciju i pomoći da se zajedničkim naporom čim prije sanira nastala šteta,

Humanitarni koncert, održan 23.05  “Primošten za Slavoniju” postigao je isto tako svoj cilj. Primoštenci su se odazvali u velikom broju i na tom koncertu prikupili 33971,00 kn. Od prikupljenog iznosa kupljeno je 5 isušivača a tvrtka Hrgić nam je poklonila još dva.  Svi uređaji donirani su općini Gunja koja je najviše stradala u poplavama.

račun isušivači udruga mladih primošten
Uređaji koji su donirani namijenjeni su za profesionalnu upotrebu, a kapacitet isušivanja ovisno o modelu iznosi od 20-80 litara na dan.
Osim javnih i humanitarnih organizacija koje koriste isušivače za isušivanje kuća na poplavljenim područjima, MASTER isušivači zraka se također koriste već 17 godina u Hrvatskoj za razna isušivanja u građevini, industriji, kemijskim postrojenjima, prehrambenoj industriji, kućanstvima, uredima, itd.

Mislim da smo imali jedan jako pozitivan i zanimljiv događaj, a svakako su najljepši trenuci bili kada smo obukli djecu iz toga kraja u dresove hrvatske rerezentacije i kada je nekoliko njih držalo poruku/slogan “Za moju Slavoniju”. Istaknuo je gosp. Hrvoje Hrgić prilikom donacije.

Od državnih i humanitarnih organizacija kojima ćemo donirati ukupni broj od 34 isušivača zraka MASTER, raspodjela će se napraviti prema slijedećem rasporedu:
1. MINISTARSTVO GRADITELJSTVA / DRŽAVNI URED ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE
1 kom model DH92 (najjači model u ponudi), 1 kom model DH751, 8 kom model DH721 = ukupno 10 isušivača
2. HRVATSKI CRVENI KRIŽ
2 kom model model DH62, 8 kom model DH721 = ukupno 10 isušivača
3. HRVATSKI CARITAS
1 kom DH771/772, 9 kom model DH721 = ukupno 10 isušivača
4. DRUŽBA SESTARA MILOSRDNICA ZAGREB i ĐAKOVO
2 kom DH721
5. OPĆINA GUNJA (u suradnji sa UDRUGOM MLADIH PRIMOŠTENA)
2 kom DH721

isušivać zraka primošten isušivać zraka primošten isušivać zraka primošten isušivać zraka primošten isušivać zraka primošten isušivać zraka primošten

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 17 lipnja, 2014 10:12