Stižu topliji dani: Temperature za vikend do toplih 14 stupnjeva

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 siječnja, 2015 17:12

Stižu topliji dani: Temperature za vikend do toplih 14 stupnjeva

Do kraja tjedna očekuje nas daljnji porast temperature zraka, pa će za vikend u većem dijelu Dalmacije temperature zraka biti dvoznamenkaste. Novo zahlađenje stiže nam sljedeći tjedan

Nakon izražene hladnoće na samom kraju 2014. godine, prvi dan 2015. godine donio je slabljenje bure, a i hladnoća je umjereno popustila. Do kraja tjedna očekuje nas daljnji porast temperature zraka, pa će za vikend u većem dijelu Dalmacije temperature zraka biti dvoznamenkaste.

Pretežno sunčano bit će tijekom današnjeg dana, samo ponegdje uz umjerenu naoblaku i suho. U noći će puhati slaba do umjerena bura, danju većinom slab sjeverozapadnjak koji će jači biti prema otvorenom moru. Navečer na zapadnoj obali Istre jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka većinom od -3 do 6°C. Najviše dnevne temperature u daljnjem porastu u odnosu na prethodne dane i bit će većinom od 8 do 13°C, u zaobalju ponegdje malo niže.

Bura  u Primoštenu(20)

Foto:Luigi Shkreli

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho bit će u subotu. Navečer lokalno više oblaka, samo je u zaleđu Kvarnera moguće vrlo malo kiše. Ujutro će puhati slaba bura i sjeverozapadnjak, u drugom dijelu dana okrenut će na jugo u Dalmaciji i lebić na sjevernom Jadranu koji će navečer malo ojačati. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -1 do 4°C, uz obalu i na otocima od 4 do 10°C. Najviše dnevne temperature zraka od 8 do ugodnih 14°C na otocima južne Dalmacije.

Primosten

Foto: Ivan Pancirov

U  nedjelju će još ujutro u Dalmaciji biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, uglavnom u Zagori uz mogućnost za vrlo malo kiše, ali će se razvedravanje sa sjevernog Jadrana sredinom dana prošiti na cijelu obalu. Zapuhat će umjerena, ponegdje i jaka tramontana i bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 13°C, u zaobalju ponegdje malo niže. Navečer ponovno hladnije.

Ponovno zahlađenje i jačanje bure očekuje nas u prvom dijelu sljedećeg tjedna.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 siječnja, 2015 17:12