Sunčano za vikend

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 rujna, 2014 10:51

Sunčano za vikend

Počeo je zadnji vikend rujna, a za razliku od mnogih vikenda prije njega, ovaj će nam donijeti obilje sunca. Bura i tramontana će obilježiti subotu, no tijekom nedjelje će sjeverne vjetroviti oslabiti i prestati


Danas će biti pretežno sunčano, tek povremeno uz malu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, podno Velebita i ponegdje u Dalmaciji jaka. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 13°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 25°C.

Stabilno i pretežno vedro vrijeme nastavit će se tijekom nedjelje. Samo je ponegdje u zaobalju popodne moguć umjeren razvoj naoblake. U noći će puhati slaba do umjerena, podno Velebita i pojačana bura. Danju će bura prestati i okrenuti na slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će samo ponegdje prolazno na moru Dalmacije biti pojačan.  Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 12°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 26°C.

Pretežno sunčano bit će tijekom ponedjeljka. Ujutro je ponegdje moguća sumaglica i magla, a danju u zaobalju umjeren razvoj naoblake. Noću tiho ili slaba bura, danji tiho ili slab jugozapadnjak.  Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 12°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature većinom od 23 do 25°C.

Kakvo nas vrijeme očekuje u prvom listopadskom tjednu čitajte na našem portalu u ponedjeljak.

Izvor: Dalmacijanews.hr   Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 rujna, 2014 10:51