Utorak 15.10. nema nastave radi štrajka !

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 14 listopada, 2019 18:05

Utorak 15.10. nema nastave radi štrajka !

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske kazao je da je danas “99,91 posto članova u štrajku u srednjim školama u županijama koje danas štrajkaju, a ostatak je na bolovanju. Ukupno od svih zaposlenih je oko 75 posto, tu spadaju i oni koji nisu članovi”, rekao je, prenosi N1.

“Mislim da je jako važno jer se dijalog s Vladom vodi preko medija. A i zaključuje se da savjetnici premijera ništa ne razumiju. Iako su sličnu prezentaciju dobili 6. rujna, a istu prezentaciju smo predstavili Ministarstvu… Ovu analizu smo napravili da bismo imali argumente, koji nam govore zašto sada, zašto ovoliko i zašto koeficijenti”, rekao je Mihalinec.

Sutra će, kako je najavio, štrajkati Osječko-baranjska županija, Istarska županija i Šibensko-kninska županija.

Podsjetimo, štrajk je počeo u petak u svim školama u Hrvatskoj.

Nastavljen je u petak po cirkularnom obrascu. Podsjetimo, i tada su štrajkale osnovne i srednje škole u Splitsko-dalmatinskoj, Varaždinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Međimurskoj županiji.

Danas su u štrajku škole u pet kontinentalnih županija. To su: Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska, Virovitičko-podravska, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 14 listopada, 2019 18:05