Temperatura zraka do vikenda će se negdje popeti i do 20 stupnjeva

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 7 ožujka, 2018 09:56

Temperatura zraka do vikenda će se negdje popeti i do 20 stupnjeva

Pritjecanje toplijeg zraka sa juga kontinenta u narednim danima će se dodatno pojačati pa će prema vikendu veći dio kontinentalne regije imati iznadprosječno visoke temperature zraka koje će prelaziti 20°C, javlja Šibenik meteo.

Bit će to temperaturni šok jer ako se prisjetimo Beli Manastir je prije tjedan dana imao temperature zraka koje su se spustile i do -23°C, a upravo istok zemlje, Slavonija i Baranja, Srijem, susjedna Vojvodina i sjeverna Srbija će krajem vikenda i početkom narednog tjedna imati gotovo ranoljetne temperature zraka.

Sve će to uzrokovati naglo topljenje snijega i porast vodostaja rijeka što će na brojnim mjestima uzrokovati probleme sa poplavama, piše Šibenik meteo.

Uz obalu ovaj temperaturni šok neće biti toliko izražen obzirom da će hladno more regulirati i održavati temperature zraka na vrijednostima nekoliko stupnjeva višim od same temperature mora koja se ovih dana kreće oko 12°C.

Danas će u prvom dijelu dana biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, od sredine dana porast visoke i srednje naoblake.Puhati će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Temperature zraka uz obalu od 7 do 14°C, u zaleđu od 6 do 12°C.

U četvrtak će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Puhat će slabo jugo.

Temperature zraka uz obalu od 7 do 14°C, u zaleđu od 5 do 12°C.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 7 ožujka, 2018 09:56