Terraneo Summer Break u Šibeniku

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 svibnja, 2014 13:43

Terraneo Summer Break u Šibeniku

Terraneo će organizirati tri koncerta, u periodu od lipnja do kolovoza ove godine, a seriju će u subotu 21. lipnja otvoriti velikani svjetske elektronske glazbe, sastav Thievery Corporation.

Njihova glazba sinonim je za jedinstven i prepoznatljiv spoj različitih glazbenih pravaca poput duba, acid jazza, reggae glazbe, bossa nove, orijentalnih utjecaja s lounge i downtempo estetikom. Rob Garza, inače DJ i glazbenik i suosnivač Thievery Corporationa, jedan je od investitora Terraneo festivala te njegov umjetnički ravnatelj.

– Bio sam jako uzbuđen i počašćen kada sam bio pozvan da postanem dio Terraneo obitelji, te sam do sada stvarno uživao igrajući svoj dio ‘iza kulisa’. Kroz ‘Terraneo Summer Break’ projekt želimo u prekrasan ambijent tvrđave sv.Mihovila dovesti svjetski poznata glazbena imena i predstaviti ih šibenskoj publici u posebnoj i intimnoj atmosferi pod zvijezdama – kazao je Garza.

Luka Pavić rekao je da kroz ovogodišnji projekt Terraneo nastavlja suradnju s dosadašnjim prijateljima i partnerima Terraneo festivala te pripremaju teren za Terraneo festival 2015.

– Jako smo ponosni što možemo najaviti realizaciju projekta ‘Terraneo Summer Break 2014’ To ulaganje jasno dokazuje da je ovo samo prijelazno razdoblje u razvoju festivala te da postoji neupitna zajednička namjera Terraneo organizacije i Grada Šibenika da festivalu osiguramo svijetlu budućnost u njegovom rodnom gradu – rekao je glasnogovornik festivala Pavić.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić dodao je da s organizatorima festivala zajednički rade na osiguravanju lokacije za nastavak Terranea, u njegovom punom festivalskom izdanju, od ljeta 2015.

– Vjerujemo kako ćemo kroz idućih nekoliko mjeseci definirati novu lokaciju Terranea na kojoj će najveći šibenski glazbeni festival nastaviti svoj rast i razvoj. Također, pozdravljamo ovogodišnji projekt ‘Terraneo Summer Break 2014’ zahvaljujući kojem će Šibenik ponovno ugostiti velika imena svjetske glazbe, čije objave s nestrpljenjem očekujemo – kazao je Burić.

Informacije o ostalim koncertima još nisu poznate kao ni informacije o pretprodaji ulaznica, a organizatori najavljuju skore informacije.

Izvor: Šibenik In

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 svibnja, 2014 13:43