Tjedan u kojem će sunca biti na “kapaljku”: Doznajte kada nam stižu bura i zahlađenje

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 siječnja, 2015 11:53

Tjedan u kojem će sunca biti na “kapaljku”: Doznajte kada nam stižu bura i zahlađenje

Jugo će dominirati prvim dijelom tjedna, a njegovim krajem bura koja donosi tek manji pad temperature zraka. Ipak za vikend će u planinama početi postupno spuštanje snježne granice.

Lokalno ekstremnu kišu, ali i natprosječnu toplinu donio nam je vikend za nama. U novome tjednu sunca se nećemo nagledati jer će nam ciklone stalno donositi nove oblake i povremenu kišu. Jugo će dominirati prvim dijelom tjedna, a njegovim krajem bura koja donosi tek manji pad temperature zraka. Ipak za vikend će u planinama početi postupno spuštanje snježne granice.

Danas će na sjevernom Jadranu biti djelomično sunčano i suho. Oblačnije u Dalmaciji, osobito južnije od Splita, gdje će ujutro biti kiše, a ponegdje i obilnijih pljuskova s grmljavinom, ali će i tamo u drugom dijelu dana biti većinom suho. Na sjevernom i srednjem Jadrana puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, u južnoj Dalmaciji umjereno do jako jugo još u prvom dijelu dana. Vjetar će posvuda popodne slabiti i okretati na sjeverozapadnjak koji će na otvorenom moru Dalmacije prolazno biti jak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 6°C, uz obalu i na otocima od 5 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 9°C u zaleđu Kvarnera do 16°C na jugu Dalmacije.

Utorak će biti umjereno do znatno oblačan. Na sjevernom Jadranu bit će suho, a u Dalmaciji će povremeno biti kiše, lokalno i pljuskova s grmljavinom. U noću tiho, od jutra će u Dalmaciji ponovno zapuhati slabo do umjereno jugo i levant, na sjevernom Jadranu većinom slaba do umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 10 do 17°C.

Bura

Foto:Luigi Shkreli/PrimoštenPlus

 

Umjereno do znatno oblačno bit će tijekom srijede. Povremeno će padati kiše, a uglavnom su u Dalmaciji lokalno mogući i jači grmljavinski pljuskovi. U Dalmaciji će puhati umjereno do jako jugo, na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura i levant. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 8°C, uz obalu i na otocima od 9 do 13°C. Najviše dnevne temperature na sjevernom Jadranu od 8 do 12°C, u Dalmaciji od 12 do 16°C.

Umjereno do znatno oblačno bit će u četvrtak u kojem će povremeno padati kiša, a lokalno su u Dalmaciji mogući i pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo, ponegdje na sjevernom Jadranu i lebić. Navečer vjetar u okretanju na levant, podno Velebita i na buru. Jutarnje temperature zraka bit u manjem porastu, najviše dnevne bez veće promjene u odnosu na srijedu.

Bura  u Primoštenu(19)

Foto:Luigi Shkreli/PrimoštenPlus

 

Promjenjivo oblačno bit će tijekom petka. Veća mogućnost kiše, koja će biti manje česta i obilna u odnosu na prethodne dane, je u jutarnjim satima, a više suha vremena u drugom dijelu dana. Na većem dijelu obale zapuhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna s orkanskim udarima. Najviše dnevne temperature zraka na sjevernom Jadranu od 7 do 12°C, u Dalmaciji od 12 do 15°C.

Promjenjivo oblačno uz kraća sunčana razdoblja bit će u subotu. Iako će se u mnogim krajevima zadržati suho, ponegdje će pasti malo kiše, većinom na otocima i otvorenom morem, a malo snijega moguće je u planinama zaobalja. U većini predjela puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna s orkanskim udarima, južnije od Pelješca levant i jugo. Bit će samo malo hladnije u odnosu na petak.

Promjenjivo oblačno uz kraća sunčana razdoblja bit će tijekom nedjelje. Samo će ponegdje pasti malo kiše, u planinama iznad 700 metara i snijega. Najviše dnevne temperature zraka u zaobalju i podno Velebita od 4 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C.

Izvor:Dalmacijanews.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 siječnja, 2015 11:53