Tjedna prognoza vremena: Doznajte kada stiže nova promjena vremena s kišom

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 lipnja, 2016 10:34

Tjedna prognoza vremena: Doznajte kada stiže nova promjena vremena s kišom

Čini se da će utorak i srijeda biti najstabilniji dani tjedna, a već krajem četvrtka stižu nam novi pljuskovi kao uvod u nestabilan kraj tjedna

U tjednu za nama bilo je i kiše i sunca. Promjenjivo vrijeme bilo je uvjetovanom ciklonom koja je djelovala na vrijeme u velikom dijelu Europe, ali je ipak najteže pogodila Njemačku i Francusku, gdje je u poplavama život izgubilo više desetaka ljudi. Srećom, takvih ekstremnih meteoroloških scenarija kod nas nije bilo.

Spomenuta ciklona sve više slabi, ali će i tijekom ponedjeljka očekuju mjestimični popodnevni pljuskovi. Čini se da će utorak i srijeda biti najstabilniji dani tjedna, a već krajem četvrtka stižu nam novi pljuskovi kao uvod u nestabilan kraj tjedna. Značajnijeg vjetra neće biti, a temperature zraka malo će porasti u odnosu na prethodne dane. Temperature mora su diljem Jadrana od 21 do 24 stupnja.

Ponedjeljak će biti djelomično sunčan s promjenjivom naoblakom. Sredinom dana i osobito popodne mjestimice će biti jačeg razvoja oblaka s kojim će uglavnom u Zagori i tek ponegdje uz obalu biti grmljavinskih pljuskova. Navečer razvedravanje. Noću tiho ili burin, danju će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak koji na moru Dalmacije popodne prolazno može biti pojačan. Navečer podno Velebita umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 11 do 15°C, uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 28°C.

U utorak pretežno sunčano. Popodne u zaobalju i nad obalnim gorjem umjeren razvoj naoblake. Noću će puhati slaba bura, podno Velebita umjerena. Danju će zapuhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 11 do 15°C, uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 30°C.

 

Srijeda će u Dalmaciji biti pretežno sunčana i suha. Na sjevernom Jadranu popodne umjeren do pojačan razvoj naoblake, mjestimice uz prolazne grmljavinske pljuskove. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita pojačana. Danju će puhati većinom slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 12 do 16°C, uz obalu i na otocima od 16 do 21°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 29°C.

Četvrtak donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. U drugom dijelu dana, a osobito navečer ponegdje će biti kiše ili pljuskove s grmljavinom, više u zaobalju i na sjevernom Jadranu. Puhat će slab do umjeren vjetar, pretežno južnih smjerova. Jutarnje temperature u blagom porastu, a najviše dnevne u blagom padu u odnosu na srijedu.

U petak promjenjivije u Dalmaciji, osobito u prvom dijelu dana, kada još ponegdje može biti kiše ili pljuskova, ali će tijekom drugog dijela dana biti sunčanije. Na sjevernom Jadranu većinom suho. Puhat će slab do umjeren dnevni vjetar. Najviše dnevne temperature od 23 do 28°C.

Subota ponovno donosi više sunca, pa će prevladavati suho. Puhat će slab dnevni vjetar, krajem dana na moru sjevernog Jadrana slabo jugo. Bit će vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 24 do 29°C.

Novo jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatit će sjeverni Jadran tijekom nedjelje. U Dalmaciji djelomično sunčano s postupnim naoblačenjem sa zapada krajem dana. Zapuhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Na sjevernom Jadranu svježije, u Dalmaciji će se zadržati vrlo toplo.

Izvor:Dalmacijanews.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 lipnja, 2016 10:34